banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

100 Kişilik İşe 226 Kişi Müracaat Etti

Şanlıurfa’da İŞKUR İl Müdürlüğü’nce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı(TYÇP) kapsamında noter huzurunda kura ile belirlenen 100 beden işçisi, Şanlıurfa Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde istihdam edilecek.

     İş-Kur Müdürlüğü tarafından kent genelinde başlatılan 'Toplum Yararına Çalışma' projesi çerçevesinde, Şanlıurfa Belediyesi’nin icracı birimlerinde 6 aylığına çalışmak üzere 100 kişilik işçi kontenjanı ayrıldı.

 

    Asgari ücret verilecek olan iş için yapılan duyurunun ardından, 226 kişi İŞKUR aracılığıyla Şanlıurfa Belediyesi’ne başvurdu. Talebin yoğun olması üzerine Şanlıurfa Belediyesi ve İş-Kur Müdürlüğü yetkilileri, çareyi noter huzurunda kura çekimi yapmakta buldu.

     Başvuranlara yapılan duyurunun ardından bugün, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde kura çekimi yapılarak işe alınacak 100 kişinin ismi belirlendi. Kura çekimi öncesinde yetkililer katılımcılara proje ve yapacakları işler hakkında bilgi verdiler.

    Yapılan konuşmanın ardından başvuran 226 kişiye numaraları verildi ve içinde numaraların yazılı olduğu küçük kâğıtlar bir kavanoza dolduruldu. Daha sonra salonda herkesin önünde yapılan kura çekiminde 100 kişinin ismi belirlendi. Yedek isimlerin de belirlendiği kura çekiminde, şans bulamayanlar üzülerek evlerine dönerken, ismi çıkanlar ise geçici olsa da iş bulmanın mutluluğunu yaşadı.

 

İŞ MÜJDESİNİ ARKADAŞINA TELEFONLA BİLDİRDİ

    Kura çekiminde hem kendisinin hem de çok yakın arkadaşı olan Halil Çakır’ın isminin çıkmasına oldukça sevinen Şebo Can isimli işsiz vatandaş, müjdeyi salonda telefonla arkadaşı Halil Çakır’a bildirdi.

    Arkadaşı Halil Çakır’ın verdiği habere çok sevindiğini belirten Şebo Can, “Arkadaşım hasta olduğu için kura çekimine katılamadı. Ancak benim ismimde onun ismi de kurada çıkınca çok sevindik” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.