banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

100 Bin Sağlıkçı Memur olacak!

Kadro sevinci yaşayan sözleşmeliler, dilekçelerini kurumlarına veriyor. 100 bin sağlık personeli de, kadro kuyruğunda.

Hükümetin 4-B'li personele kadro müjdesinin ardından sözleşmeliler, dilekçe kuyruğuna girdi. Kadroya geçmek isteyen personel başvuru dilekçelerini kurumlarına göndermeye başladı.

4 Temmuz'a kadar başvuru alacak kamu kurumları sadece 'dilekçe yeter' derken, 100 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirecek olan Sağlık Bakanlığı, 'adli sicil kayıt belgesi, askerlik durum belgesi, sağlık raporu ve nüfus kayıt örneği' de istiyor. Sağlıkçılardan, doktor, diş hekimi, ebe, hemşire, teknisyen, büro elemanlarının yanı sıra Aile Hekimliği bürolarında çalışan personel de memur olacak.

AYLIK 600 LİRA KAYBEDECEKLER
SAĞLIK kuruluşlarında 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmelilerin bir bölümü kadro istemiyor. Emekliliğe kadar çalışma garantisi olan 13 bin sözleşmeli personelin, maaşları aylık ortalama 2 bin TL. Bu personelin kadrolu olmasıyla maaşları yaklaşık bin 400 TL'ye düşecek.

Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.