banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

1 Ekim'de doğalgaz ve elektriğe zam geliyor

Ekonomi ve enerji yetkilileri, doğalgaz ve buna bağlı olarak elektriğe 1 Ekim'den geçerli zam yapılması gibi önlemlerin halen masada olduğunu ifade etti.

Yetkililer, Botaş'ın aldığı fiyatın altında doğalgaz satması sebebiyle mali yapısındaki bozulmanın yanı sıra maliyet artışına bağlı olarak ekim ayından geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 10-15 aralığında zam yapılabileceğini belirtiyor. Doğalgaza yapılacak zam, maliyetleri artıracağı için bunun elektrik fiyatlarına belli oranda yansıtılması gerekiyor. Yetkililer, enerji KİT'lerinin ürünlerine yapılacak zamma ilişkin birkaç bakanlığın halen çalıştığını ve bu konuda nihai kararın hafta sonuna kadar verileceğini bildirdi.

Yetkililer, bu konuda son kararı Başbakan Tayyip Erdoğan'ın vereceğini ve Erdoğan'ın bu zamları mümkün olduğu kadar yapmama ya da düşük tutma tercihinin belirleyici olduğunu vurguladı. Ekonomi yetkilileri, geçen hafta açıklanan tedbirlerin etkilerinin özellikle 2013 bütçesinde görüleceğini ancak bu yılki bütçeye de olumlu katkı vereceğini söyledi. Bir yetkili, Orta Vadeli Program ve Plan için hazırlıkların devam ettiğini ve geçen haftaki vergi artışını başka adımların da izleyeceğini ifade etti. "Maliye Bakanlığı bütçe hazırlıklarını devam ettiriyor. Buna ilişkin ilk kararname yayımlandı, ancak kalan bazı önlemler için ekonomi yönetimi çalışmasını sürdürüyor. Yakın zamanda diğer adımlar gelecek." diyen yetkili, bu kapsamda sigaranın vergisinin artırılması, gayrimenkul yatırım ortaklıklarına tanınan vergi istisnasının kaldırılmasının da olduğunu kaydetti.

Ekonomi yetkilileri, başta sağlık olmak üzere harcamaların kısılmasının bütçe açısından kritik öneme sahip olacağını belirterek, bu konuda da kısa süre içinde yeni adımlar atılacağını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.