banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Zafer Caddesi'ndeki Yol Çalışmalarını Denetledi

Şanlıurfa Belediyesi şehir trafiğini rahatlatmak ve şehir içersinde trafik akışını olumsuz yönde etkilen etkenleri birer birer ortadan kaldırmak amacıyla yüne yol çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

      Şanlıurfa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce İl Özel İdare Binası bitişinde yeni açılan Zafer Caddesi ve Kuyubaşı mevkiinde yürütülen yol çalışmalarını denetleyen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, yürürlüğü konulan Ulaşım Mastır Planı ve yeni yol düzenlemeleriyle birlikte trafik akışını olumsuz etkileyen etkenleri teker teker ortadan kaldırdıklarını söyledi.

     Yeni çevre yollarının şehir trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, “Mardin istikametinden gelen araçların Yeşildirek Kavşağından sonra kent merkezine girmeden yeni açılan Zafer Caddesi’ni kullanarak İl Özel İdare Binası Yanından Akçakale istikametine geçmeleri kent merkezindeki trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır. Yollarımızın asfaltlama, orta refüj ve kaldırım çalışmalarında sona yaklaştık. Çok kısa bir süre sonra resmen trafiğe açılacak olan yollarla birlikte şehir trafiğinin büyük ölçüde rahatlayacağına inancımız sonsuzdur” dedi.

     Çevreyolu üzerinde kullanılan asfaltın kalınlığı ve orta refüjlerin genişliğine dikkat çeken Belediye Başkanı Fakıbaba, “Kent merkezindeki refüjleri yeşil alan olarak düşündüğümüz için plan ve projelerimizde oldukça geniş olmalarına önem veriyoruz. Çünkü orta refüjlerde yapılan yeşillendirme çalışmaları kentimize daha ayrı bir kent katmaktadır” diye konuştu.   

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.