banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

YYÜ'den yeni öğrencilere 'Oryantasyon' eğitimi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

Cengiz Andiç Kültür Merkezinde verilen Oryantasyon eğitimine Rektör vekili Prof. Dr. Murat Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Doç. Dr. Hasan Basri Menduhoğlu öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İl dışında bulunduğu için telefonla öğrencilere selamlama konuşması yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ’ye yeni kayıt yapan öğrencilere başarılar diledi.

Burada konuşan program koordinatörü Doç. Dr. Hasan Basri Menduhoğlu, üniversiteli olmanın ayrı bir mutluluğu olduğunu ifade ederek, “Üniversiteler kitaplarla ibaret değil bireysel ve toplumsal faaliyetlerde de kendini ön plana atmaktır. Ben varım demektir. Üniversite, adı üstünde üniversal ve evrensel düşünmektir. Çevreyle uyum sağlamak demektir. Üniversitelerde sürekli program ve etkinliklere katılmanızı öneririm.” dedi.

Daha sonra konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel ise YYÜ’yü tercih etmelerinden dolayı öğrencilere teşekkür ederek, “Çok yoğun sınav programından geçip üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizi canı gönülden kutluyorum.  Üniversitemizden memnun olacağınızı ümit ediyorum. Geleceğimizin güvencesi olan sizlere bilime, ahlaka, etik değerlere, bağlı olacağınızdan emin olmak istiyoruz. Zaman geriye alınmayacak önemli bir sermayedir. Onun için bu önemli zaman diliminin kıymetini bilin.” şeklinde konuştu.

Ağrının Doğubeyazıt ilçesinde ikamet ettiğini ve YYÜ’yü kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Çocuk Gelişimi öğrencisi ise yaptığı kısa konuşmasında üniversite öğrencisi olmanın ayrıcalıklarını anlattı.

Yapılan konuşmalardan sonra il kültür ve turizm müdürlüğünün hazırlamış olduğu Van ili tanıtım slaytı izletildi. Burada bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van ve ilçelerinin tarihi, doğa güzellikleri ve yöreye ait kahvaltının tanıtımını yaptı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.