banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Yoksul Vatandaşa Bedava Elektrik

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesinde 228 milyon dolarla en yüksek teklifi veren Karavil-Ceylan Ortak Girişim Grubu, yoksul ailelerden belli bir miktara kadar enerji bedeli talep etmeyecek.

Karavil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Karavil, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak bölgelerini kapsayan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin abone sayısının yaklaşık 1 milyon, bu bölgedeki kayıp-kaçak oranının ise yaklaşık yüzde 75 olduğuna dikkat çekerek, bölgedeki kayıp-kaçak oranının sadece yüzde 9’unun gecekonduların yoğun olduğu semtlerde kullanıldığını vurguladı. Hedeflerinin kayıp-kaçak oranını 8 yılda azaltmak olduğuna dikkat çeken Karavil, “Biz denetim ve ceza yerine teknolojik gelişim ve bu konudaki anlayışı değiştirerek, kaçak elektrik kullanımını engelleyeceğiz. Kaçak kullanımı engellemek amacıyla bedelsiz enerji de vereceğiz” dedi.

‘Kimya’nın 2010 büyüme hedefi % 6-7

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kimya sektörünü masaya yatırdı. TOBB Türkiye Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, yıl sonu itibarıyla ihracatın kriz öncesi rakamlara dönmesinin ve 12 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini kaydetti. Erk, sektörün ortak hedefinin orta ve uzun vadede ithal ikameleri yaratmak olduğunu belirterek, dolar paritesindeki gelişme dolayısıyla sektörün ciddi anlamda ithalata yönelmesi nedeniyle, Ar-Ge desteğinin gerekliliğine vurgu yaptı.

2010 yılı için kimya sektöründe genel büyüme beklentisinin yüzde 6-7 olduğunu açıklandı. Ancak boya sanayinde yüzde 10, plastik sanayinde yüzde 10 ile yüzde 15 arasında beklenen büyüme oranıyla, genel büyüme rakamlarının aşılacağı da ifade edildi. Sektörün en çok ihracat yaptığı ülkenin Irak, en çok ihracat yapan alt sektörlerin ise plastik ve mamulleri ile mineral yakıtlar ve yağlar olduğu da kaydedildi. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği rakamlarına göre, 2010 Ocak-Ağustos dönemi ihracatının 8 milyar dolar olduğu belirtilen toplantıda, geçen senenin ilk 8 aylık ihracat rakamına göre bu yıl yüzde 34’lük bir artış gözlendiği ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.