banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Yılbaşı sebebiyle okulların tatil olmasını protesto etti

 

Gaziantep’te Dr. Sadık Ahmet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Seher Mollaoğlu’nun babası Ali Mollaoğlu, kızının okuduğu okulun önünde, kızıyla beraber yılbaşından dolayı okulların tatil olmasını protesto etti.

“Yılbaşı resmi tatil olmaktan çıkarılsın”

Yılbaşının resmi tatil olmaktan çıkarılmasını isteyen Mollaoğlu, “Noeli kutlamıyoruz. Biz Müslüman’ız bizim bayramlarımız belli, onun için okullar tatil olmasın. Yılbaşı resmi tatil olmaktan çıkarılsın. Bizim çocuklarımız bize ait olmayan bir noel gününde eğitimlerinden geri kalmasınlar. Hristiyan bayramı olan Noel, yılbaşı kutlamaları adı altında kapitalist batı tarafından Müslüman ülkelere pazarlanırken Türkiye’de her sene 31 Aralık’ta aynı rezillikler yaşanıyor. Bizim olmayan bir bayramda okullar tatil, her taraf kapalı. Hatta yarın da okullar kapalı. Belki bizler bunu basite alıyoruz ama herkes çocuğuna bir sorsun bu gün niye okula gitmedin diye. Cevaben ‘baba bu gün yılbaşı, noel olduğundan dolayı okullar tatil’ diyecektir. İşte bahsettiğim tehlike bu, çocuklarımıza küçüklükten, temelden kendi adetlerini ve bayramlarını servis ediyorlar.” dedi.

“Müslümanları katleden Haçlı zihniyetinin Noel'ini neden kutlayalım”

Müslümanların bayram günlerinin belli olduğunu vurgulayan Molloğlu, “Bir Gaziantepli olarak yetkililere soruyorum. Sizce bizim ecdadımız olan Şehit Mehmet Kamil’in, Şahinbey’in kemikleri dün gece sızladı mı? Sızlamadı mı?  Bin yıldır ecdadımız İslam için, maneviyat için, ahlâk için mücadele etti. Bu Haçlı zihniyetinin insanlığa yaptığı zulümleri hepimiz gördük. Batılıların insanlığını, modernliğini, çağdaşlığını da gördük. Müslümanları katleden Haçlı zihniyetinin Noel'ini neden kutlayalım.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Gaziantep’in kurtuluş gününü resmi tatil olmaktan çıkardılar”

Çocuklarımızın bizim olmayan bayramlarda okulları tatil edilmesin diyerek tepki gösteren Mollaoğlu, “Bir an önce artık bu yanlıştan vazgeçilmelidir. Gaziantep’in kurtuluş gününü resmi tatil olmaktan çıkardılar. Ama ne yazık ki kanımız akıtan ve hâlâ akıtmaya devam edenlerin bayramını kutluyor ve onların bayramlarını resmi tatil olarak ilan ediyoruz. Hepimiz duyarlı olalım. Bizim olmayan bayramlarda okulları tatil edilmesin.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.