banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

YGS öğrencileri çalışmak için kütüphaneyi tercih ediyor

Ders çalışmak için Midyat Halk Kütüphanesini tercih eden YGS öğrencileri, evde bulamadıkları çalışma ortamını burada bulduklarını ifade etti.

Haftanın 5 günü halk kütüphanesinde bir araya gelerek çalışan öğrenciler, temiz ve sessiz bir ortamda etüt şeklinde ders çalışma fırsatı bulduklarını, fikir alışverişinde de bulunarak sınava daha iyi bir şekilde hazırlandıklarını belirttiler.

“Burada daha çok motive oluyoruz”

Kütüphanede sınava hazırlanan öğrencilerden Rümeysa Bedir ve Özlem Acat, kendilerine bu ortamı sağlayan yetkililere teşekkür ederek, “Üniversiteye hazırlanan öğrenciler olarak evde bulamadığımız çalışma ortamını kütüphanede buluyoruz. Burada arkadaşlarımızla birlikte daha motive olmuş bir şekilde çalışabiliyoruz. Sabahları buraya geliyoruz ve akşama kadar ders çalışıyoruz. Evdeki olağan gürültü veya televizyonun açık olması açıkçası bizim çalışma performansımızı etkiliyordu. Şimdi böyle bir sorun yok. Böyle ortamların daha da çoğalmasının öğrenciler için gerekli olduğunu düşünüyoruz.” dediler.

“Evde tek başına çalışmak çok zor”

Kütüphaneyi etüt salonu olarak kullandığını belirten Abdulhalık Akbulut ise “Gündüzleri ders çalışacak yerimiz yok. Arkadaşlarla bir arada çalışmamız gerekiyor çünkü konu tekrarı yapıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Burada sınava hazırlanan arkadaşlarımızın çalışmasını görünce benim de çalışma isteğim artıyor ve bu şekilde motive oluyorum. Evde tek başına çalışmak çok zor oluyor. İnsan bir süre sonra sıkılabiliyor, ama burada insan daha çok çalışmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Midyat Halk Kütüphanesi yetkilileri, kütüphanenin hafta içi her gün sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında halkın hizmetinde olmaya devam edeceğini belirttiler. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.