banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Yerel Gençlik Zirvesi düzenlendi
Şanlıurfa Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlemiş olduğu  Yerel Gençlik Zirvesi’nde eğitim öğretim, mevsimlik tarım işçileri, üniversite yaşamı,  kişisel gelişim, sosyal sorumluluk bilinci ve gençlerin sorunlara karşı etkin politika üretme eksikliği ile ilgili konulara yer verildi.

Gençlik Meclisinin hazırladığı görüntülü röportaj da “Gençlerin Urfa’dan beklentisi ne?” adlı soru soruldu, gelen cevaplar değerlendiğinde gençlerin Şanlıurfa’daki sosyal yaşamla ilgili beklentilerinin olduğu ancak bu sosyal yaşamın hangi alanlarda olduğunu ifade edemedikleri görüldü. Toplantıda Belediye Bşk. Yrd. Fevzi Yücetepe, Milli Eğitim Müdürü. Ahmet Pala Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli birer konuşma yaptı.

Daha sonra salondan söz alan Gençler konuyla ilgili birer konuşma yapıldı, Konuşmaların ardından Yücetepe Belediyeyi ilgili sorulara cevap verdi. Yücetepe:”Gençler Kent Konseyi Gençlik Meclisinin hazırlayacağı toplantıların iki ayda bir yapılmasını bu toplantılara katılarak genç beyinlerin önerisine açık olacaklarını imkânlar ölçüsünde onların isteklerine cevap vereceklerini” söyledi

Yerel Gençlik Zirvesi-2012 ile ilgili olarak değerlendirme yapan Gençlik Meclisi Başkanı Ecz. M.Haluk ÖZBEK ; “oluşturduğumuz çalışma guruplarının çalışmalarından, anketlerden ve sokak röportajlarından yola çıkarak hazırladığımız bu bildirge ile Şanlıurfa’da gençlerin daha katılımcı olması  ve karar alma mekanizmalarında daha aktif rol almasını konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçladık. Büyüklerimizden, ailelerimizden ve yetkililerden  yaşamın her aşamasında gençlere yer vermelerini rica ediyoruz. Son  olarak bu zirvede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve katılımlarından dolayı Belediye Bşk. Yrd. Fevzi Yücetepe, Milli Eğitim md. Ahmet Pala ve tüm misafirlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.