banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bitlis Memur Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması başta olmak üzere alınan şura kararlarının uygulandığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı, yaklaşık 17 milyon öğrencinin ve 896 bin öğretmenin sınıflarla buluşmasıyla başladığını hatırlatan Durak, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınmasının elzem olduğunu ifade etti.

“Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalıdır”

19’uncu Milli Eğitim Şûrası’nda alınan kararlara değinen Durak, bu kararların hemen uygulanması gerektiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı: “Karma eğitim mecburiyeti kaldırılmalıdır. 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu’nda yer alan, ‘Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır’ ibaresi değiştirilmeli, karma eğitim dayatması yerine, demokratik, veliye ve öğrenciye seçme hakkı tanıyan bir düzenleme yapılmalıdır. Öğretmen açığı tamamen kapatılmalıdır. Alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersi kaldırılmalı.

İlkokul 1, 2. ve 3. sınıflara da din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin konulması, Ortaokulda hafızlık eğitimi alacak öğrenciler için ara verme süresinin bir yıldan 2 yıla çıkarılması ve ara verilen sürelerde öğrencilere dışarıdan sınav hakkı verilmesi, Değerler eğitimine öğretim programlarında etkin bir şekilde sarmallık anlayışla yer verilmelidir.

Öğretmenlere 4 yılda bir yıpranma payı verilmesi, Osmanlı Türkçesinin Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinde zorunlu, diğerler liselerde ise seçmeli ders olarak okutulması, Ortaokullarda 5, 6 ve 7. sınıflarda birer saat rehberlik dersinin konulması gibi alınan kararlar bir an evvel uygulanmalıdır.” diye konuştu.

“Eğitim müfredatı temelden değiştirilmelidir”

Müfredatın temelden değiştirilmesi gerektiğine inandıklarını kaydeden Durak, “4+4+4 eğitim sistemiyle istenen sonuçların elde edilebilmesi, insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerlerin, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınması elzemdir. İnsan davranışlarını belirleme ve insan karakterini şekillendirme noktasında oynadığı çok önemli rol nedeniyle toplumun sahip olduğu değerlerin yeni nesle aktarılması, belirli bir düzen, iç tutarlılık ve bir sistem dâhilinde verilmesi gerekmektedir.”şeklinde konuştu.

Son olarak Durak, Cuma namazı vaktini içine alan öğle tatili düzenlenmesinin hemen yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.