banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Yeni Atanan Öğretmenlere Oryantasyon Eğitimi


İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Konferans Salonunda Şanlıurfa’ya yeni atanan 500 öğretmene verilen oryantasyon eğitimine Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Katılımcılara, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili 45 dakikalık bir brifing verildi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim UZUN ve Şube Müdür Yardımcısı Enver BAŞAR tarafından verilen brifing, öğretmenler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.
Oryantasyon eğitimine konu brifingte plastik kapakların bedensel engelliler yararına tekerlekli sandalyeye dönüştürülmesini konu olan “Umutla Yürüyorum”, sulama kanallarındaki ölümlerin engellenmesi hedeflenen ve büyük başarı sağlanan“Kanala Değil Havuza”, sokakta çalışan çocukların okullaştırılması ve rehabilite edilmesiyle ilgili olan “Ben Daha Küçüğüm” projeleriyle ilgili kısa bilgiler verildi. Yine şimdiye kadar Şehrimizde başarıyla uygulanan “Trafikte Yaşayalım, Yaşayalım” Projesi içinde öğrencilerin nasıl bir yer misyonları olduğu üzerine vurgu yapıldı. Bilgilendirme semineri lise çağındaki gençlerimize zararlı alışkanlıklara HAYIR diyebilme duruşu kazandırılmasını hedefleyen Hayata EVET Projesiyle ilgili verilen ayrıntılı bir sunumdan sonra sona erdi.
Etkinlik boyunca 5-6 yaşlarında iki kız çocuğu salonda bulunan öğretmenlerin ve sunum yapan yetkililerin ilgi odağı oldu. Şanlıurfa’ya yeni atanan öğretmenlerden Hamdi DÜNDAR, yürütülmekte olan sosyal sorumluluk projelerinden duydukları memnuniyetiifade ederek, Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.
Bilgilendirme ve tanışma toplantısı, oryantasyon eğitimi tamamlanan öğretmenlere Toplum Destekli Polisler tarafından broşür, mektup ve eğitim CD’si gibi materyallerin verilmesini takiben sona erdi.
Şanlıurfa Merkezde eş zamanlı olarak düzenlenen 6 ayrı yerde binden fazla öğretmene; Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından benzer oryantasyon eğitimlerinin verildiği biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.