banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Yemyeşil Bir Şanlıurfa İçin Ağaçlandırma Seferberliği Başladı
Şanlıurfa’nın yeşillendirilmesi için yapılan çalışmaların ilki Vali Celalettin Güvenç’in önderliğinde Karaköprü Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla Karaköprü Beldesinde başlatıldı.



75 bin ağacın Karaköprü’de dikilmesi için yapılacak çalışmaların startı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Ormanı yolunda yapılan mesire alanına ilk fidanları diken Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da ağaçlandırma seferberliğini Karaköprü’den başlattı.

İlk çam fidanını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik için diken Vali Celalettin Güvenç, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik’in Şanlıurfa’da yapılmasını istediği güzelliklerden önemli bir tanesi de Şanlıurfa’nın ağaçlandırılması ve yeşil Şanlıurfa’nın ortaya çıkarılması. Bu bağlamda ilk adım olarak Orman Bölge Müdürlüğü’nü Şanlıurfa’ya kurduk. Yeni bölge müdürümüzde görevine başladı. Belediyelerimizle beraber iş birliği halinde tüm Şanlıurfa’yı ağaçlandıracağız. Yemyeşil bir Şanlıurfa’yı ortaya çıkaracağız. Bu bağlamda bugün karaköprü belediyemizle işbirliği halinde Karaköprü’de, Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin de katkılarıyla 35 bin ağacın dikimini başlattık” dedi.



Orman Bölge Müdürlüğü ve Karaköprü belediyesinin yeni dikilen ağaçlara sahip çıkarak bakımını üstleneceklerini Vali Güvenç,  “Bu bölge yakın gelecekte yemyeşil bir ağaçlık olarak halkımıza hizmet verecek. Bu konuda kararlıyız. Yoğun bir şekilde çalışacağız. 2011, 2012, 2013’te Şanlıurfa’nın bereketli topraklarını, tarım dışı topraklarını yeşile çevireceğiz. Kamuoyundan bu konuda ilgi ve destek bekliyoruz. İnşallah destekleriyle bunu gerçekleştireceğiz. Bölge Müdürümüz ve Karaköprü Belediye Başkanımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Şanlıurfa’nın yeşil bir şehir haline gelmesini istediğini belirterek, bunun ilk adımının Karaköprü Beldesinde atıldığını söyledi. Orman Bölge Müdürlüğünün Şanlıurfa’da çalışmalarına başladığını bildiren Başkan Nihat Çiftçi, “Sayın Valimizin de talimatları var. Biz Karaköprü’de rekreasyon ve piknik alanlarını hazır hale getiriyoruz. Kurum olarak  35 bini hedeflemiştik. Bu heyecan ve ilgi ile sayın bölge müdürümüzün de burada olması ve bize yapmış olduğu ağaç desteği ile kurum olarak 75 bine çıkarıyoruz bu sayıyı. Yemyeşil bir karaköprü, yemyeşil bir Şanlıurfa hepimizin özlemi bunun için çalışıyoruz. Belediye Başkanlığı olarak yeşillendirme çok önem veriyoruz. Meclis kararı aldık evinin çevresini yeşillendirmek isteyen her vatandaşımız gelip bizden fidan alabilir. Bina bahçelerine nar diğer alanlara da çam ağaçlarını dağıtıyoruz” dedi.



Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun ise, Şanlıurfa’nın su özleminin yıllar sonra sona erdiğini hatırlatarak, yeşile olan özleminin de Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğümüzün kurulmasıyla birlikte sona ereceğini bildirdi. Coşkun, yemyeşil bir Şanlıurfa için çalışmalarını arazide artıracaklarını ifade etti.



Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürlüğü’nün başlattığı vatandaşlara fidan dağıtma işleminin ilk ayağını da Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç gerçekleştirdi. Vali Güvenç, fidan dikimine katılan öğrenci, gazeteci ve vatandaşlara fidan dağıtıp hatıra fotoğrafı çektirdi.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.