banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Yazarlar Birliğinde Değerler Eğitimi Anlatıldı

Şanlıurfa yazarlar birliğinin bu haftaki konuşmacı konuğu Şanlıurfa Milli eğitim il müdür yardımcısı; eğitimci-yazar Mehmet Sarmış idi…

Mehmet Sarmış; değerler eğitimi adını verdiği sunumunda birçok konuya değindi.

Sarmış; “değerler eğitimi çok önemlidir. Yarının büyükleri olan çocuklarımıza iyi bir dünya ve yaşanılabilir güvenli bir toplum bırakmak istiyorsak, önce ailemizden ve okulumuzdan başlamalıyız” dedi.

Mehmet Sarmış; “bugün yapılan anketlerde ahlakın ve değerlerin istediğimiz bir nitelik ve seviyede olmadığını görüyoruz, uyuşturucu yaşının 11 yaşa kadar indiği, intihar, hırsızlık, cinsel ilişki gibi birçok kötü alışkanlıkların ilkokul seviyesine indiği ve yaşandığı bir toplumda değerler eğitiminin çok zayıflamış olduğunu göstermektedir.”

Sarmış; “burada TV’lerin, medyanın, dizilerin, internetin çok büyük olumsuz etkisi vardır. Biz değerler eğitimini çok önemsiyoruz, çünkü hepimiz bundan sorumluyuz. Hepimizin çocukları var. Ve biz bu konulara kayıtsız kalamayız. Başta biz ebeveynler ve eğitimciler olmak üzere, toplumun her kesimine sorumluluk ve görevler düşüyor. Biz anne babalar, öğretmenler ve yetişkin her insan çocuklara dayatma ve zorlama yerine örnek olmalıyız.” Dedi.

Sohbet sonrası, Yeni Urfa gazetesi yazarı Yunus Emre Gayberi de aşure haftası münasebetiyle konuklara ‘aşure’ ikram etti.

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.