banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut Şanlıurfa DEVA Partisi İl Yönetimi Kovancı Mahallesi

Yazarlar birliğinde aile içi eğitim anlatıldı

Türkiye yazarlar birliği Şanlıurfa şubesinin geleneksel olarak her hafta düzenlediği ve her hafta bir konuğun çağrıldığı Cuma gecelerinde bu hafta konuk konuşmacı; eğitimci Yunus Yeğin idi.

Rehber öğretmeni olan Yunus Yeğin aynı zamanda; kısa adı: Öğ-der olan Şuurlu öğretmenler derneğinin de başkanıdır.

Yunus Yeğin daha önce hazırlamış olduğu ve adını ‘aile içi eğitim ve iletişim ‘ olarak koyduğu sunumunu bir Sine vizyon gösterimi ile sundu ve anlattı…

Yunus Yeğin; “ailede eğitim ve iletişimin çok önemli olduğunu, anne babanın sorumluluğunun ağır ve kutsal olduğunu, aile içinde şiddetten uzak durulmasının gerektiğini, baskı ve dayatmanın kesinlikle çözüm olmadığını hatta çözümsüzlük ve beraberinde bir çok sorun ürettiğini söyledi.”

Yeğin; “aile içinde istişare, sevgi, hoşgörü esastır. Ben yaptım oldu mantığı, yanlış bir mantık olduğu gibi, aileyi ve çocukları huzursuzluğa ve başarısızlığa götürür” dedi.

Yeğin; “ailede danışma, dayanışma ve beraber karar alma çok önemlidir, çocuklara ödül her zaman cezadan daha önemli ve olumlu sonuç vermiştir…”

Daha sonra soru-cevaplar şeklinde sohbet eden yazarlar ve şairler, haftaya yeni bir konu üzerinde sohbet etmek üzere ayrıldılar…

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.