banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yatılı Okulundan Şiir Şöleni ve El Sanatları Sergisi
Yapılan Şiir Dinletisi programına ve El Sanatları sergisine Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Baytak, Okul Müdürü Orhan Bebe, İlçe Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Şiir Dinletisi için salona geçen katılımcılar burada birbirinden güzel okunan şiirler karşısında büyülendiler.

Şiir dinletisinin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, bu kadar içten okudukları için çocuklara teşekkür etmeden geçemeyeceğim, diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Kaymakamımız, Değerli velilerimiz ve Okul Müdürlerimiz, bugün baştan sonra duygularla yüklediler bizi çocuklarımız. Biraz zorlandım, boğazıma düğümleniyor cümleler. Çocuklarımız ve gençlerimiz hakikaten harikalar; utangaçlar, ürkekler ama olsun sahneye çıkmak her baba yiğidin işi değil. Sahneye çıktılar, aslanlar gibi şiirlerini okudular. Okunan şiirler de çok güzel seçilmiş, ben çok mutlu oldum. İşte ben bunun için önemsiyorum bunu. Kimsenin katılmadığı yerlere gitmek istiyorum. Keşke imkânım ve zamanım olsa her programınıza katılsam… Takdir edersiniz alabildiğince yoğun programlar var, ama buraya da ayağımın tozuyla geldim. Sayın Valimle bir programdaydım ama gelmem lazımdı. Buna inanıyordum ben, söz verdim, geldim.

Ne olur müdür arkadaşlarım, öğretmen arkadaşlarım, öncelikle sizlere seslenmek istiyorum: Şu çocuklarımızı lütfen bağrınıza basın. Her okul müdürü benim çocuklarımı kapıda karşılasın. Ve hoş geldin, desin. Bunu yürekten istiyorum sizlerden, kaybedecek bir tek çocuğumuz yok. Bunu çok önemsiyorum ben. İlk karşılama nasıl olursa o çocukların dünyaları da öyle kurulacak. Eğer güzel sözle karşılarsanız o çocuklar dağlar gibi,  ulu dağlar gibi olacak. Hakikaten bu ülkenin yönetiminde yer alacaklar, ama ilk davranışınız onu horlayan, onu aşağılayan bir davranışsa? Beğenmediğinizi şöyle mimikleriniz ve vücut dilinizle belli etseniz bile -bırakın bir söz söylemeyi- işte o çocuğun bütün dünyasını yıktınız ve gerçekten geleceği kuran bir genç adamı kaybettiniz, demektir. Çok şey söylemek istiyorum faka zaman çok kısıtlıdır. Ne olur burada bulunan herkes ve biz, bu kuşağı kurtarmak için ve en iyi şekilde yetiştirmek için bütün gücümüzle çalışmak zorundayız.  Çağımız öyle bir çağ ki dünya devletleriyle yarışıyoruz şu anda. Allah’a şükür Türkiye’mizin bugünkü durumu da iyi. Onu da söyleyeyim size. Artık Türkiye yardım alan bir ülke değil yardım eden bir ülke durumundadır. Ortadoğu’da bir işe kalkışmak isteyen dünya devletleri Türkiye’yi hesaba katmadan hiç bir şey yapamıyorlar. Avrupa’da da keza. Bir problem olduğunda acaba Türkiye bu konuda ne düşünüyor? diye sormaya başladı herkes. Daha da iyi olacağız inşallah, ama bunu hep beraber başaracağız.” dedi.

Daha sonra spor salonunda sergilen El Sanatları ve Resim Sergisini Milli eğitim Müdürü Ahmet Pala, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Baytak, Okul Müdürleri ile birlikte açtılar.

Okul Müdür Yardımcısı İdris Neşe, Özlem Kaya ve Rehber Öğretmen Mine Kavaktan’ın organize ettiği programda öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin aylarca yaptıkları çalışmalar sonunda yaklaşık 750’ye yakın eser sergide misafirlere gösterildi. Eserlerin bulunduğu sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, tek tek öğrencilerle ilgilendi, onlarla sohbet ederek çalışmalarında başarılar diledi. Tüm idareci ve öğretmenleri kutlayan Pala, törenden ayrılırken okulun önünde tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.