banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yaptıkları yemekleri satın alarak öğrencilere burs sağlıyorlar

‘Tek Bilek’ adını verdikleri etkinlik kapsamında her ay bir araya gelen Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademik ve idari kadrosu, düzenlediği organizasyonda kendi hazırladıkları yiyecekleri para ile satın alıyor. Etkinlik sonunda toplanan paralar ise ihtiyaç sahibi bölüm öğrencilerine burs olarak dağıtılıyor.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında düzenlenen 2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk etkinliği kermes şeklinde yapan öğretim görevlileri, evlerinde kendi hazırladıkları yiyecek ve içecekleri satın alarak “Tek Bilek” etkinliğinin bu yılki startını verdiler. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam, dekanlar, öğretim görevlileri ve çok sayıda idari personelin katıldığı kermeste hazırlanan yiyecekler, belli bir ücret limiti olmaksızın satışa çıkarıldı.

Yaklaşık 150 öğrenciye burs sağlandı

Etkinlik hakkında bilgi veren Tekstil Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Nevin Karahan, bu organizasyonun tam 8 yıldır her ay ara vermeden gerçekleştirildiğini açıkladı.

Organizasyonda öğretim görevlileri ve idari kadronun kendi evlerinde hazırladıkları yiyecekleri yine kendilerinin satın aldığını kaydeden Nevin Karahan, “Kendi içimizde veya gelen misafirlerimize yaptığımız bu yiyecek ve içecekleri bir kermes mantığı ile sunuyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Çok cüzi ücretler alıyoruz ve bu etkinliğimizi tamamen gönüllülük prensibine dayanılarak yapıyoruz. Öğretim görevlisi arkadaşlarımız da bu anlamlı etkinliğimizde bizleri asla yalnız bırakmıyor. Topladığımız geliri de bu sene belirlediğimiz 21 öğrenciye aylık 75’er lira olarak karşılıksız burs şeklinde dağıtıyoruz. 8-9 ay boyunca etkinliğimiz gerçekleştirilmeye devam ediyor. Farklı farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu sene düzenlediğimiz ilk etkinliğimiz kermes oldu. Başka aylarda ise havaların durumuna göre mangal ve piknik organizasyonları şeklinde yapabiliyoruz. Bu 8 sene içerisinde yaklaşık 150 öğrenciye karşılıksız burs verdik. Hem öğrencilerimize bir gelir sağlamış oluyoruz hem de öğretim görevlisi arkadaşlarımızı bir araya getirerek eğlenceli bir etkinliğe imza atmış oluyoruz.” diye konuştu.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise etkinlikte paylaşmanın önemine değinen kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sahip olunanları paylaşmanın bir insanlık görevi olduğunu söyleyen Yücedoğru, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.