banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Yakup Kalfa okuluna dev salon

Törene İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Valilik Proje çalışanları Mehmet Cengiz, Halil Şilan, Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Çalışanları, Okul Müdürü Galip Koçhan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Toplam 63.215.00 milyara mal olan çok amaçlı salonun açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan “Bu projeler eğitim camiası açısından bir övünç kaynağıdır. Başbakanlık, SODES projeleri kapsamında bu bölgeye yönelik özel bir önem veriyor. Bu hazırlanan projelerin valilik proje ofisinde değerlendirmesinden sonra uygulamaya geçmesi memnun edici bir olaydır. Oradaki arkadaşlarımızın da bizim meslektaşlarımız olması bize hem gurur veriyor hem bu projelerin kabulünde bize sorumluluk yüklüyor. Sayın Valimiz Ramazan Seçilmiş Bey bize her türlü desteği sunuyor. Bu konuda biz kendimizi şanslı hissediyoruz tabi. Bununla beraber bu projelerin her geçen yıl artması bizi daha da memnun ediyor. Bu yıl yalnızca Milli Eğitim Müdürlüğü il ve ilçeleriyle birlikte hazırlanan proje sayıları 200’ e yakındır. Dolaysıyla bu bizim için övünç kaynağımızdır. Bu rekabete dönüştü, yarışa dönüştü. Her bir güzellik o bölgedeki okul yöneticilerini, velileri bu yarışa mutlaka katmaya mecbur kılıyor. İşte en önemli çalışmalardan biri de bu tür salonlardır. Geçen sene bu salonlardan beş tane yaptık. Bu sene de 7 tane yapıyoruz, dolayısıyla okullar için en önemli kültürel faaliyetlerin yürütüleceği yer bu salonlardır.” dedi


Daha sonra söz alan Şanlıurfa Valiliği Proje koordinatörü Mehmet Cengiz ise bizim asıl burada toplanmamızın asıl amacı buradaki çocuklar, bu çocukların yapacakları sanatsal etkinliklerin bu salonda yapılması ve bu çocukların ileride sanatçı olmasında çok büyük katkılar yapacağını düşünüyorum, dedi.

Proje kapsamında okulunun kullanılmayan ve mevcut olan bölümünün tüm araç gereçleri temin edilerek tiyatro ve diğer etkinler yapılacak. Yapılan bu salondan öğrenciler ve veliler yararlanabilecekler.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler ve müzik gösterisinin ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Şanlıurfa Valiliği Proje Ofisi çalışanları ve diğer katılımcılar tarafından çok amaçlı salonun açılışı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.