banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Viranşehir Belediye Meclisi Toplandı


Birim amirleri ve vatandaşların da katıldığı toplantıya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe başkanı Mehmet Ali Türk vatandaşlara ayrılan kısımda izleyici olarak oturdu. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden açılış konuşması yapan Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, "Anayasa değişikliği tartışmalarının gündeme alındığı şu günlerde ülkemizin derinlikli bir demokrasiye ihtiyacı olduğu kesindir. Bu açıdan bu süreci tek başına yürütmek gerçek anlamda bir değişikliği getirmeyeceği geçmiş
deneyimlerden anlaşılmıştır. Cumhuriyet Tarihi boyunca yapılan Anayasal değişiklikler toplumun ihtiyaçlarına cevap olmadığı için sıkıntı ve sancılar yaşanmıştır. Yıllardır süren Kürt sorununun temelinde Anayasa olduğunu rahatlıkla söylemek mümkündür. Dünyanın en yüksek seçim barajına sahip olan ülkemiz, her seçim döneminde aynı sıkıntı ve sancıları yaşamaktadır. Bu seçim barajı düşürülmediği müddetçe ülkemize tam demokrasinin gelmesine imkan yoktur. Temsilde adalet sağlanılması için seçim barajının en
azından yüzde 3'e düşürülmesi mutlak anlamda bir zorunluluktur.
Siyaset sorun çözme mekanizmasıdır. Sorun çözmekten uzaklaşan hükümet, iktidar ve mekanizma ayakta duramaz ve işleri rayına koyamaz. Biz demokrasinin savunucuları olarak buradan, halkımızın bize yetkilendirdiği meclisten tekrar sesleniyoruz. Tam demokrasi için halkımızın taleplerini göz önünde bulundurun. Hukuksuz bir şekilde gözaltına alıp, tutukladığınız başta Belediye Başkanımız Leyla Güven ve diğer belediye başkanlarımızı, siyaset ve demokratik kitle temsilcilerini serbest bırakın.
Bu halk sizden barışçıl politikalar bekliyor. Bizler toplumsal barış için her türlü katkıya hazırız. Bu ülkede alt yapı, üst yapı, su, yol ve yaşanıla bilinir kentler oluşturmak görevimiz olduğu gibi, demokrasiyi geliştirmek de bizim görevimizdir" dedi.
Öte yandan, gündem maddelerinde olan daime encümen seçimi de yapıldı. Daha önce 3 daimi encümen varken, nüfusun azalması nedeniyle 2010 yılında iki daimi encümen görev yapacak. Seçim sonucunda adaylar arasında gizli oy, açık sayım ilkesine göre seçim yapılarak yeni üyeler Fatma Silgir, Eshet Diken seçildi. Meclis toplantısının yarın da süreceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.