banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Velilere seçmeli ders uyarısı

Önder Şanlıurfa İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Abdurrahman KIRIKÇI Kıymetli Veliler; Ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin belirlenmesi ve özellikle 4. ve 8. sınıfta okuyan öğrencinizin seçmeli ders başvurusundaki son tarih 19 Şubat 2016’dır. Öğrencilerimizin Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgileri, Efendimizin hayatını içeren dersleri alabilmeleri için son başvuru tarihini kaçırmamalıyız” dedi.
Abdurrahman KIRIKÇI; açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:
"İyi bilinmektedir ki İmam Hatipler olarak bizlerin temel hedefi; manevi olarak donanımlı ahlaki seciyeleri yüksek, teknik ve teknolojik açıdan iyi yetişmiş ümmetin geleceğine sahip çıkmayı kendine dert edinmiş dindar nesiller yetiştirmektir. Bu sebeple Kur’anla irtibatı olan, onu okuyan ve peygamberini tanıyan bir nesil inşa etme gayretindeyiz. Zira çok iyi biliyoruz ki bir toplumda barışın ve kardeşliğin inşasında, adalet ve vicdanın söz sahibi olmasında, bir neslin yüreğinde saygı ve sevginin hakim olmasında, çevreye ve topluma karşı hassasiyetlerinin gelişmesinde maneviyat en temel unsurdur. Bu yüzden biz yeni neslin kitabımız olan kuranı ve peygamberimiz Hz. Muhammedi (S.A.V.) tanıması oldukça önemlidir. Bu kapsamda ortaokul ve liselerde Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmıştır. Bütün bunlar önemli kazanımlardır ve elde edilen kazanımların yeniden kaybedilmesini istemiyoruz.’’ dedi.
Bu bağlamda çok değerli gençlerimizin velilerine sesleniyoruz.!
Tüm ortaokul ve liselerimizde, öğrenci velilerimizin 19 Şubat 2016 tarihine kadar seçmeli derslerin seçim tercihlerini bir dilekçeyle yaparak okul idarelerine teslim etmeleri gerekmektedir. Bu konuda velilerimizin duyarlılık ortaya koyarak okul idarelerine gidip bu konuda müracaatlarını yapmalarını altını çizerek hatırlatıyoruz. Gençlerimizin geleceklerini inşa edecek, onların şekillenmelerini sağlayacak, onları gelecekte bir çok yanlışlıktan ve gayrı ahlaki tehlikelerden koruyacak Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammedin Hayatı derslerini, seçmeli ders olarak tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.
Sayın Velilerimize, seçmeli ders tercihi sırasında, okulumuzda seçmeli derslerde ‘’Kur’an-ı Kerim ve Hz. Muhammedin hayatı dersleri’’ yoktur veya bu dersleri verecek öğretmenimiz yoktur gibi bahane ve telkinlere itibar etmemelerini, böyle bir telkinle karşılaşmaları durumlarında, bize veya Milli Eğitim yetkililerine bu durumu bildirmelerini hatırlatmak istiyorum.
Dinini bilen, Peygamberini seven bir nesil için, haydi veliler çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım.
www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.