banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Velilere önemli tavsiyeler

BURSA- 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına bir hafta kala adaptasyon sürecine tabi tutulan anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri okula başladı.

Bu haftanın, okula ilk kez gidecek olan çocuklar için önemli bir süreç olduğunu belirten Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, gerek anne ve babaların, gerekse de eğitimcilerin bu dönemde dikkat etmesi gereken hususlar olduğunu ifade ederek önemli uyarılarda bulundu.

Okula ilk kez gidecek olan çocukların adaptasyon sürecini tamamlayana kadar aile ve öğretmenlerin çocuklara yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Numan Şeker, “Çocukların okula uyum sağlayabilmesinde velinin desteği çok önemlidir. Anne ve babalar, öğretmenle iş birliği halinde olup çocuğu okula kazandırılmalıdır. Öğrencilerin, okul alışkanlığı kazanma ve yeni arkadaşlar edinme sürecine kadar velilerin en az bir hafta çocuklarıyla beraber okula gitmeye özen gösterilmelidir. Sonrasında yavaş yavaş kontrolü öğretmenlere bırakmalıdırlar. Bu süreçte veliler çocuklarını sabah okula bırakıp, akşam da okuldan alarak huzurlu ve mutlu hissetmeleri sağlanmalıdır. Çocuk bu şekilde aile tarafından önemsendiğini anlar. Sadece okula gönderip almakla da çocuğun okulla ilgili bütün problemleri çözülmüş sayılmaz. Aynı zamanda evde ödevlerini yaparken ona vakit ayırmak ve zorlandığı konularda destek olmak da çok önemlidir” dedi.

“Öğretmenler, peygamber mesleğini icra ediyor ve bu şuurla hareket etmelidir”

Öğretmenlerin her zaman için özverili ve fedakâr olmalarının gerektiğinin altını çizen Numan Şeker daha sonra, “Bu iş ancak fedakârlıkla yürür. Eğitimci biri ile diğer meslek grubunda çalışanlar arasındaki en önemli fark da aslında budur” diyerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğretmenler, peygamber mesleğini icra ediyor ve bu şuurla da hareket etmelidir. Çocuğa anne-baba şefkati ile yaklaşmalı, çocuğun ahlaki yapısını geliştirme adına ortaya özverili bir çalışma koymalıdır. Öğretmen unutmamalıdır ki; okullarda öğretimin yanında eğitim de verilmelidir. Öğretmenler, çocukların gelecek nesillere daha iyi yetişebilmesi için, gelecek nesillerle daha iyi yarışabilmesi için her açıdan onlara iyi bir eğitim vermeye çaba sarf etmelidir. Aksi takdirde öğretmen şunu bilmelidir ki; eğitimini iyi veremedikleri çocuklar, gelecekte yaşanabilecek olan toplumsal sorunlara da sebebiyet vereceklerdir. Bunu hiçbir zaman unutmamalıdırlar.” İfadelerine yer verdi.

“Bireylerin eğitim giderlerini devletin karşılaması gereklidir”

Eğitim ve öğretimin bir ülkenin geleceği olduğunu belirten Şeker, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bu çerçevede harcanacak her kuruşun gelecek nesilleri kurtarma projesi olduğuna vurgu yaptı. Bireylerin eğitim giderlerini devletin karşılaması gereklidir. Bu, anayasal bir zorunluluktur. En büyük yatırımın, çocuklarımıza yapılan yatırım olduğu unutulmamalıdır.” (Zeki Aras-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.