banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

vekil hemşire hakları için AİHMe dava açıldı

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi “vekil ebe ve hemşire”lerin çalıştırma tipinin,  kadrolu personellerinin çalışma biçimi, özlük haklarından tam olarak yaralanabilmesine yönelik açılan davaların; Şanlıurfa İdare Mahkemesinde ve Bölge İdare Mahkemesine tarafından ret edilmesi üzerine davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine dava açtı.

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesinden konu ile ilgili olarak bir açıklama şöyle denildi;  Devletin, personel açığını kapamak üzere ihdas ettiği personel çalıştırma rejiminin bir türü de vekil olarak görevlendirilmedir. Sağlık alanında kısaca “vekil ebe ve hemşire” olarak bilinen bu çalıştırma tipinin, gün geçtikçe olması gereken konuma yani devletin kadrolu personellerinin çalışma biçimi, özlük hakları vs. hususlarına yaklaşmaktadır. Bunda hiç şüphesiz Sendikamızın çalışmaları etkili olmakla birlikte verilen yargı kararları süreci hızlandırmıştır.

            Bu konulardan en önemlisi ise; Şanlıurfa İdare Mahkemesinde “vekil ebe ve hemşirelerin” tüm izin haklarının tesis edilmesi yönünde açtığımız davadaki gelişmelerdir. Bu konuda açılan davalar reddedilmiştir, bunun akabinde Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazlar da aynı biçimde reddedilmiştir.

            Oysa; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bir yıllık çalışma süresini tamamlayanlara yıllık izin verilmesi öngörüldüğüne dikkat çekilen dilekçede vekil ebe - hemşire olarak atanan personelin hizmet sözleşmelerinin her yıl yenilendiği bu kadrolara asaleten atanan devlet memurları veya sözleşmeli personel gibi hizmetle ilişkilerinin süreklilik arz edecek şekilde uygulama yapıldığı, bu nedenle aradaki farklılığın hukuk devleti ilkesine ve insan haklarına aykırı olduğu vurgulanmıştır.

            Gelinen bu noktada şube Avukatlarımız Av. Ömer Avcı ve Av. Cüneyd Altıparmak’ın girişimleri ile bu konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınmıştır. Bu konu da hak mahrumiyeti olan bir kısım üyelerimiz hakkındaki dosyalar için AİHM’ DE dava açılmıştır.

            Süreç hakkında, mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Amacımız üyelerimizin haklarının sonuna kadar aranması yönündedir.

            Üyelerimiz ve konu ile ilgili mağduriyeti olan “vekil ebe ve hemşireler” daha detaylı bilgi için: http://www.aaavukatlik.com/?p=259 adresinden faydalanabilirler.

            Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.