banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Vatandaş Vekillere seslendi; Eyyüp Nebi yollarını düzeltin
Sitemiz aracılığıyla Şanlıurfa Milletvekillerine seslenen Ömer Kaya adlı bir esnaf vatandaş Şunları söyledi:



Tarihi Eyyüp nebiye giden yol çok berbat, 15 km,lik yolu 40 dakika da bitirdik. Buradaki sorunla ilgili ricam Urfa milletvekillerinin burayı görmemesi, Viranşehir ve Ceylanpınar’dan çıkmayan ve orayı mesken haline getiren vekillerimiz hiç mi Eyyüp Nebi'ye gitmiyorlar, Sayın vekillerimizin yolu hiç buralara düşmez mi?Çevre illerden ve hatta Avrupa’dan ziyaret edilen bölgemizde ki bu kutsal mekanı kendi haline bırakmaları içler acısı bir durum.

Sabır taşının olduğu alana yakın bir yerde gölet oluşmuş ve bu göletten yosunların vermiş olduğu pis koku el-Yasa peygamberin türbesinin bulunduğu alanda aynı görüntüleri bulabilirsin. Şanlıurfa merkez de bulunan Hz. Eyüp peygamber makamı ve Eyyüp nebi köyünün arasında çok fark var.

Ömer Kaya oraya ziyarete giden ziyaretçilere de bir kaç tavsiyede bulundu:

Adı üzerinde Eyyüp nebi köyü, aynen de öyle, köy halinde kalan bir kutsal mekan ama öyle olmamalı orası menzil gibi olmalı, oraya başka illerden gelen vatandaşlar için bir konaklama yeri olmalı, daha temiz ve hijyenik ekmek fırınları olmalı, marketler olmalı... bölge halkını da kalkındıracak bu tür yaptırımlar olmalı, oraya giden vatandaşlarımızdan tek ricam oraya piknik amaçlı gitmemeleri, bir taraf dan mangallar bir taraf dan eğlenmeler.. Görüntü hiç etik değil… o bölge çocuklarının sizlere öyle bir bakışı var ki insanin yüreği sızlıyor ne demiştik menzili anımsatan bir dizayn verilmeli emeği geçecek olan tüm üst düzey yetkililerimizden Allah razı olsun…

Haber:Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.