banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Varillerden minare yapmışlar

Akserinç köyü sakinleri, 12 adet akaryakıt varili ile iki minare yapıp caminin üzerine monte ettiler. İlginç bir çözüm getirerek akaryakıt varillerinden oluşan minareyi görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Köyde ezanlar varillerden yapılmış minareden okunuyor. 40 Haneli ve yaklaşık 350 kişinin yaşadığı köyde, vatandaşlar kendi imkanları ile camiye çifte minare yaptıklarını söylediler. Köylüler, "Camimizin minaresi olmadığı için karşı köyden mazot bidonu alıp şehre götürdük ve iki adet minare yaptık.
Ancak bidon olduğu için sağlam değil, en ufak bir rüzgarda hemen sallanıyor. Şiddetli bir fırtınada yerinden kopabilir" dediler.
Köylerinde minare olmadığı için camiye bidondan iki minare yaptıklarını söyleyen Akserinç köy muhtarı Mustafa Büyükler, "Köyümüzde bulunan caminin minaresi yoktu. Maddi imkansızlıktan dolayı taştan minare yapamıyorduk. Köylüler, komşu köylerden buldukları ve topladıkları 12 adet akaryakıt bidonlarından camiye iki minare yapıp köye getirdiler. Biz de minareleri caminin üstüne monte ettik. Minareleri caminin üstüne monte ettikten sonra şerefelerine iki adet hoparlör taktık. Köyümüze yıllar sonra belki
taştan minare yapabiliriz hayali ile avunuyoruz
" dedi.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.