banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Van'da İmam Hatip okulları yüzde yüz doldu

Van İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (VİM-DER) Başkanı M. Emin Akan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında İmam Hatip ortaokulları ve liselerine yoğun bir teveccüh olduğunu belirterek, özellikle imam hatip liselerinin ilk tercihlerle yüzde yüz dolduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan VİM-DER Başkanı M. Emin Akan, katsayı sorununun kaldırılmasının ardından İmam Hatip okullarına yönelik ciddi bir teveccüh olduğunu belirterek, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk tercihlerle birlikte İmam Hatip liselerinin yüzde yüz dolduğunu ifade etti.

“İmam hatip liselerimizi fen liseleri seviyesine taşıyacağız”

Van merkez ilçelerinde 7 imam hatip lisesi olduğunu ve bunlardan 5’inde karma eğitim (sınıflar ayrı) iki tanesinin ise kız imam hatip lisesi olduğunu belirten Emin Akan, “Bu okullarımıza TEOG sonuçlarına göre öğrenciler yerleştirildi. Birinci tercihlerde bütün liselerimiz doldu. Bizler bundan sonraki çalışmalarımızda imam hatip liselerimizin artık Fen Liseleri seviyesine taşımayı planlıyoruz. Bu kapsamda önümüzdeki yıllarda 400-450 ve üzeri puan alan öğrencilerimizi yerleştirmeyi ve başarılı öğrencilerimizi umre vb. ödüllerle ödüllendirmeyi planlıyoruz. Liselerimiz ilk tercihlerle beraber yüzde yüz doldu.” dedi.

“Ortaokullarımız liseler kadar teveccüh görmedi”

Ortaokullarda istedikleri sayıyı bulamadıklarını aktaran Akan, sözlerine şöyle devam etti: “Üç merkez ilçemizde bulunan 17 tane ortaokulumuza da teveccüh var fakat bizim istediğimiz oranda değil maalesef, çünkü halkımız bu noktada yeteri kadar bilinçlendirilmedi. Eğitimcilerimiz bu noktada öğrencileri yeteri kadar bilinçlendirmedi. Bunu da inşallah önümüzdeki aşamalarda atlatacağız.”

Merkez 3 ilçenin yanı sıra diğer 10 ilçede de imam hatip ortaokulu ve İmam Hatip Anadolu Liselerinin bulunduğunu kaydeden VİM-DER Başkanı Emin Akan, “Erciş ilçemizde üç tane imam hatip lisemiz bulunmaktadır. Bütün ilçelerimizde ortaokullarımız mevcuttur. İlçelerimizde bulunan liselerimiz de merkez ilçelerimizdeki liselerimiz gibi ilk kayıtlarla yüzde yüz doldu. Diğer ilçelerimizde ayrıca ortaokullarımızın da doluluk oranı daha iyi durumdadır.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.