banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Valiyim diyerek dolandırdılar

Şanlıurfa’da dün yaşanan bir dolandırıcılık olayında kendini devlet memuru olarak tanıttan bir kişi, başkasını dolandırdı.

Bir işadamını arayan dolandırıcı kendini Vali olarak tanıtarak hasta bir çocuk için para istedi.  

Alınan bilgiye göre olay Şanlıurfa’nın Kamberiye mahallesinde gerçekleşti. Kimliği belirlenemeyen bir şahıs kendini Vali Nuri Okutan olarak tanıtarak Bahattin V.’ (49)isimli vatandaşı hasta çocuğa yardım yapmasına ikna etti.

 

Hasta bir çocuğa yardım topladıklarını söyleyerek 2000 TL istedi. Dolandırıcı Vali, Bahattin V.’  Verdiği hesap numarasına 2000 TL yatırdıktan sonra dolandırıldığını anladı.

 

Polise başvuran İşadamı kendisini arayan şahısların telefonunu vererek yakalanmasını istedi.

Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği bu konuda bir açıklama yaparak “İlimizde son günlerde bazı esnaf ve iş adamları, Valiliğimiz ve Vali Yardımcılarımızın isimleri ile telefonla aranarak, kanserli olan bir çocuğun tedavisi için yardım kampanyası başlatıldığı, iş adamlarından ve esnaftan da bu kampanyaya para yardımı yapılması şeklinde katkıda bulunmalarının istendiğine dair bilgiler valiliğimize intikal etmiştir. Valiliğimiz kanserli bir çocuğun tedavisi ya da başka bir amaçla herhangi bir yardım kampanyası başlatmamıştır. İşadamlarımızdan, esnaftan ve vatandaşlarımızdan bu yönde talepte bulunanların amacı dolandırıcılık olup kendilerinden bu yönde talepte bulunulan vatandaşlarımızın mağdur durumuna düşmemeleri için böyle kişilere yardımda bulunmamaları ve durumu zaman kaybetmeden Emniyet Müdürlüğü ile Valiliğimize bildirmeleri gerekmektedir” diye belirtildi. Şanlıurfa Emniyeti olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.