banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Valilik İlk Üzüm Hasadını Dağıtıyor

Hasadın ilk yılında bahçeden toplanan ürün sosyal yardımlaşma vakfı tarafından fakir ailelere dağıtılıyor.
Hasatı yapılan üzüm Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kayıtlı olan fakir vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Vakıf tarafından tespit edilen fakir vatandaşların evlerine giden görevliler 5 kilogramlık üzüm kasalarını kayıtlı evlere teslim etti. Yaklaşık 10 gündür hasatı yapılan üzüm şu ana kadar bin aileye dağıtıldı.

Vatandaşlar Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'a kendilerine her konuda destek olduklarından dolayı teşekkür ettiler.

İl özel idaresine bağlı bahçede birçok ürünün yetiştiğini hatırlatan Vali Nuri Okutan yetişen ürünlerden üzümün ilk hasat dönemi olduğunu ve ilk ürünü halka dağıtacağını belirtti.

Vakfın sosyal devlet ilkesi gereği diğer yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade eden Vali Okutan, ilk hasadın fakir ailelere dağıtımın devam edildiğini belirterek, "Bu yıl üzüm'ün ilk hasatını yaptık. Biliyorsunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, kayıtlı olan fakir ve yardıma muhtaç ailelere nakdi yardım, gıda yardımı ve kömür yardımı yapmaya devam ediyor dedi. Üzümün yaz meyvesi olması nedeniyle de istedik ki ilk hasattan fakir ve yardıma muhtaç ailelerimiz faydalansın. Şu anda arkadaşlarımız tespit edilen evlere üzüm dağıtımı yapmaya devam ediyorlar." dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Yardımcısı Salih Karaca ise dağıtımın halen devam ettiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.