banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

VALİ OKUTAN, FİLİSTİN HEYETİ ONURUNA YEMEK VERDİ


 

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, IV. Filistin Kültür Haftası etkinlikleri münasebetiyle Şanlıurfa’da bulunan Filistin Heyetinin onuruna öğlen yemeği verdi.

 

Özel bir restorantta verilen yemeğe Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maoruf ile Şanlıurfa’da bulunan Filistin heyeti katıldı. Yemekten sonra bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan, heyet ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Son dönemde dünyanın dengelerinin değişmekte olduğunu söyleyen Vali Okutan, “Bu denge içerisinde bizim coğrafyamız, medeniyetimiz ön plana çıkıyor. Bu çerçevede bizim dünyamızdan, medeniyetimizden, bizim duygularımızdan bahsederken bunun merkezinin aslında Anadolu ve Anadolu’yla birlikte bunun merkezi de Şanlıurfa’dır. Bir medeniyetten bahsederken 10 yılların çok fazla uzun süre olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla daha uzun periyot ve daha uzun aralıklarla düşünmek gerekiyor. Bu çerçeveden baktığımızda aslında Şanlıurfa demek biraz Kudüs demek, El Halil demek; biraz İstanbul demek, biraz Kahire demek, Mekke, Medine demektir.  Biz buradaki misafirlerimizle neredeyse aynı duygular ve düşünceler içerisindeyiz. Dertlerimiz, duygu ve düşüncelerimiz neredeyse aynı. Bu haliyle bizim daha çok birbirimizi tanımamız, birbirimize güç vermemiz, birbirimizin derdiyle dertlenmemiz gerekiyor” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

Yaz tatili ve havaların ısınmasıyla birlikte, bu dönemin Şanlıurfa’nın nüfusunun azaldığı bir dönem olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, “İşin doğrusu dün akşamki etkinlikte yeterince seyircinin olmamasından başından beri endişe ettim. Bunu Büyükelçimize bir konuşmamızda belirtmiştim ama dün gördük ki orada 3 bin kişiye yakın insan mevcuttu ve programın sonuna kadar oradan ayrılmadılar. Misafirlerimizin duygularını, düşüncelerini paylaştıklarını ve hisleriyle hislendiklerini gördüm. Dolaysıyla bu tür etkinlikler bizi birbirimize yakınlaşmamıza ve birbirimizi anlamamıza daha çok kolaylık sağlayacak. Bu tür organizasyonların karşılıklı olarak artırılması lazım. Bu çerçevede kardeş şehir projesi ve bu tür etkinlikleri yürekten gönülden destekliyorum. Misafirlerimize de teşekkür ediyorum gelip bizimle görüşüp tanıştıkları için buradaki duygularını inşallah Filistin’e de taşırlar ve büyükelçimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bu arada yemeğe Vali Nuri Okutan ve Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maoruf’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı da katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.