banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Vali Güvenç Yazarla kahvaltıda buluştu-VİDEO

Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu Şanlıurfa da ki bir kısım yazarlarla kahvaltıda bir araya gelerek Urfa’nın genel sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundular…

Vali Güvenç; kendisine Urfa’nın trafiğinden, sağlık, eğitim, uyuşturucu ve daha birçok konu hakkında sorulan sorulara tek tek cevap verdi.

Toplantıya katılan tüm yazarlar, balıklıgölün içinde bulunan taziye evlerinin o bölgedeki trafiği olumsuz yönde etkilediği ve bunun turizm bölgesine yakışmadığı konusunda söz birliği ettiler. Bunun üzerine balıklıgöl bölgesindeki taziye evlerinin kaldırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyleyen Vali Güvenç; “o taziye evlerinin yerlerine; halka açık kitap evlerinin açılmasının Urfa turizmi açısından daha faydalı olacağını” söyledi.

Emniyet kemeri ve trafik sorunu hakkında ki bir soruya bir fıkra ile cevap veren Güvenç; “İngilizlere sormuşlar, emniyet kemeri neden gereklidir diye; İngilizler can güvenliği için demişler. Almanlara sormuşlar emniyet kemeri neden gereklidir; onlarda, insan canı için demişler. Başka yerlere sorunca onlarda benzeri cevaplar vermişler. Türklere sormuşlar, emniyet kemeri ne için gereklidir; Türkler: ‘polis ceza yazmasın diye’ demişler…”

Vali güvenç; “okuyan ve yazan toplumlar şiddetten kavgadan uzak olup medeni toplum olurlar. Okumayan toplumlar ise, şiddetin törenin, kavganın ve kan davalarının kurbanı olurlar. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz toplumsal olaylara duyarlı olmaları ve yanlış gördüklerini ilgili birimlere aktarmalarıdır…” dedi.

Toplantı İl özel idaresi misafirhenesinde gerçekleşti. Toplantıya; Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Şair- yazar Misbah Hicri, Yazar Abdulkadir İkbal gibi daha bir çok Urfa'nın tanınmış yazarları katıldı...

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.