banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Vali Güvenç Törenle karşılandı

Bugün törenle karşılanan şanlıurfa’nın yeni Valisi Celalettin Güvenç; “Öncelikli Hedefimiz, Vatandaşla Devletin Kaynaşması, Bütünleşmesidir” dedi.


Valilik girişinde karşılama töreni için duran Polis Merasim Mangasının selamlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’i, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurum amirleri ve valilik personeli karşıladı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşıp, tanışan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Valilik girişinde yaptığı açıklamada, “Bugün Şanlıurfa’da ilk günümüz.  Bismillah deyip başlıyoruz. Hizmetlerinden gurur duyacağım çok sevgili Şanlıurfalıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Şanlıurfa’yı daha yaşanılır bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Vali Güvenç, “Hedefimiz, geleceği ve büyük potansiyeli olan, tarih, kültür ve barış şehri, kardeşlik şehri Şanlıurfa’yı daha ilerilere taşımaktır. İnanıyorum ki bu kadro bunu başaracak güçtedir. Gelecek Urfa’nındır. Hep birlikte, el birliği ve ortak akılla Urfa’yı yönetmeye, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmaya; çocuklarımızın yaşayacağı şehrin Türkiye ve bölgede bir yıldız olmasına çalışacağız” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Şanlıurfa’ya hizmet eden herkese teşekkür eden Vali Celalettin Güvenç, “Bizden önce özveriyle çalışan, hizmet eden, taş üstüne taş koyan valilere, belediye başkanlarına, bürokratlara, güvenlik görevlilerine teşekkürlerimizi iletiyorum. Onların bıraktığı yerden bizler özveriyle mesai mevhumu gözetmeden, geleneksel bürokratik anlayıştan vazgeçerek halkımızın hizmetine koşacağız. Benim vali olarak öncelikli hedefim vatandaşla devletin kaynaşması bütünleşmesidir. Vatandaşlarımız devlet dairesine güven içerisinde başı dik olarak girip oradan mutlulukla, gururla çıkabilmelidir. Bütün bürokrat arkadaşlarımdan da ricam budur. Bu anlayışı bu topraklara yerleştirmemiz lazım. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Bugün git yarın gel anlayışı bizim defterimizde, kitabımızda yer almayacak.

Bunun vatandaşımızda çok güven verdiğini, kaynaşmaya zemin hazırladığını görmenin tecrübesiyle bunu söylüyorum. Bunu başaracak güçteyiz tüm arkadaşlarımıza ilk saatte başarılar diliyorum. İyi niyetli çalışmalarımızda halkımız yanımızda olacaktır. En büyük güç halk desteğidir. ‘Halka hizmeti hakka ibadet gibi’ görüyoruz. Halka hizmet en büyük güç ve dayanağımızdır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Valilik Makamına geçen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, gazetecilere burada yaptığı açıklamasında, kendisinin de Kahramanmaraşlı olduğunu hatırlatarak, “Bölge insanıyım. Adıyaman’da iki yıl vali yardımcılığı yaptım.  Bölgeyi ve bölge insanını tanıyorum.  Böyle tarihi kentte görev yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum, heyecanlıyım. En ağır basan duygu sorumluluk duygusudur. Halkımızın hizmetlerine yetişip memnun etmeye çalışacağız.  Vatandaşın hizmetinden memnun kalması önemli, biz de bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Hizmete yönelik her türlü teklife; kimden gelirse gelsin açığız. Ortak hareket edersek, istişare eder, tartışırsak şehrimiz için en güzel hizmetleri yaparız” dedi.

Şanlıurfa genelinde yapılan KÖYDES yatırımları ile özel idare yatırımlarının genel değerlendirmesini yaparak işe başlayacağını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, kaymakamlar, il özel idaresi genel sekreteri ve il genel meclis başkanı ve ilgili kurum amirlerinin katılacağı bir toplantı yapacağını bildirdi.

Vali Güveç, bugün oynanacak olan Şanlıurfaspor - Altayspor karşılaşmasını da izleyeceğini ifade ederek, sporu seven bir yapıya sahip olduğunu ve eğitimle spora ağırlık vereceğini söyledi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.