banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Vali Güvenç, Birecik'i övdü VİDEO
Av. Hüseyin Mirkelam Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen 2012 yılsonu sergisine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman ve Kasım Gürpınar, Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, daire amirleri ve kursiyerlerle vatandaşlar katıldı.

Serginin açılmasından önce gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, her şey iyi gittiğini belirterek, “Çok iyi imkanlarla hükümetimizin sağladığı desteklerle hanımlarımızın, beylerimizin, çocuklarımızın karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün şu açılışını yaptığımız kurslar artık daha zevkli daha tatlı. Nedeni; sadece 2005’ten beri bu işler için harcadığımız para 45 milyon lira bu sene harcayacağımız para ile 60 milyon lirayı bulacak. Daha çok kadına, çocuğumuza ulaşalım; insanlarımızın eğitim düzeyi, kültür düzeyi daha iyi olsun, sosyalleşsinler, çocuklarımız kötü niyetli insanların eline düşmesinler. Daha önce arka mahallelerde kaderlerine terk edilen çocuklarımıza bugün hanımlarla beraber ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onlara spor yaptırıyor;  tiyatroya, sinemaya götürüyoruz, onları meslekle tanıştırıyoruz bundan daha büyük mutululuk olur mu” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Şanlıurfa’da olduğunu ve kendisine tüm Şanlıurfalılar adına teşekkür ettiğini söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Başbakanımıza anlattım ‘Şanlıurfamızda 40 tane Kadın Kültür Merkezimiz var. Sağladığınız kaynaklarla her mahallede, her ilçede kadınlarımıza, çocuklarımıza ulaşıyor, dertlerini, hayatı paylaşıyor; çocuların geleceğini konuşuyoruz. Daha sağlıklı daha iyi yetişmiş insanlarla geleceğe hazırlanıyoruz. Bunu gururunu yaşıyoruz’ diye, Sayın Başbakanımız çok etkilendi çok duygulandı ve gurur duydu. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Birecik ilçeler arasında en iyi durumda

Vali Güvenç, Birecik Şanlıurfa da ilçeler arasında alt yapı bakımdan en iyi durumda olan ilçe olduğunu, ancak bununla yetinmeyeceklerini ve bu sene hastane ihalesinin yapılacağını bildirdi. TOKİ tarafından hastanenin ihalesinin yapılacağını anlatan Celalettin Güvenç, “Otoban zaten hizmetinizde bunun yanında da yol su ve diğer konularda da standartı yükseltmeye devam edeceğiz. Annelerden babalardan ricamız lütfen çocuklarımızı okullara, kurslara gönderelim. Artık bizim çocuklarımız Amerikalı ile İngiliz ve Almanla rekabet ediyor. Onlarla yarışacak bilgi düzeyinde, mesleki kapasitede yetiştirmek zorundayız. Bu çabalar bunun içindir. Şu Birecik Fırat’ın kenarında bir inci kent gibi yıllardır seyrediyoruz. Ama Allah’a şükür sağladığımız kaynakla belediye başkanımız bu sahili deniz kenarı gibi yapacak. Piknikler yapacağız, aileler burada gülecek oynayacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Yahya Akman ise, ilçeye özgü Birecik bezinin markalaştırmaya çalıştıklarını kaydederek, ilçenin alt ve üst yapı problemlerinin önemli bir bölümünü çözdüklerini vurguladı. Köylere ait grup yollarının hemen hemen tamamının asfaltlandığını, su sorunun Fatmacık İçme Suyu Projesi ile çözüldüğünü söyleyen Akman, artık köy yollarını asfaltlamaya başladıklarını bildirdi. Şanlıurfa genelindeki okullaşma oranı içinde Birecik’in birinci sırada olduğunu anlatan Yahya Akman, ilçenin kalkınmasına gerek merkezi anlamda, gerekse yerel anlamda katkı veren herkese teşekkür etti.

Milletvekili Kasım Gürpınar da, vekiliyle, bürokratıyla el ele işbirliği ile çok güzel projelerin Şanlıurfa’da yürütüldüğünü ifade ederek, “Bu projeler Şanlıurfa’nın her yerinde karşılık bulacak. Kadınların hayata daha sıkı tutunmasını sağlayacak. Üretilen bu eserlerin pazarlanması kadınlarımıza ekonomik olarak da katkı sağlayacak. Milletvekilleri olarak bu ürünlerin pazarlanması noktasında gayretimiz var” dedi.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, serginin Şanlıurfa ve Birecik’e hayırlı olmasını dileyerek, idare olarak Birecik için çok özel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Birecik’in potansiyeli olan bir ilçe olduğunu belirten Karahocagil, bunu değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlçe Kaymakamı Oktay Erdoğan, 2012 yılında Şanlıurfa Valiliği tarafından açılan ve kaymakamlık tarafından koordine edilen kadın kültür merkezlerinde 69 branşta 490’a yakın kursun açıldığını ve bu kurslardan 10 bine yakın kursiyerin faydalandığını söyledi. Oktay Erdoğan, kursiyerlerin aldığı eğitimler sonucunda elde ettikleri el emeği göz nuru eserlerini yılsonu sergisiyle vatandaşların beğenisine sunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç, ilçeye olan katkılarından dolayı GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e plaket verdi ve beraberindekilerle birlikte yıl sonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Kadınların el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Vali Güvenç ve beraberindekiler hanımlara teşekkür ederek buradan ayrıldı.

Genç Sporcular Ödüllerini Aldı

Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman ve Kasım Gürpınar ile berebarindekilerin ikinci durağı Sadettin Bilgin Gençlik Merkezi oldu. Gençlik Merkezinde, Kaymakamlıkça yürütülen SODES Projelerinin tanıtımı yapılırken, “Eğittim Sporsuz, Spor Eğitimsiz Olmaz – 2” SODES Projesi kapsamında gerçekleştirilen turnuvada dereceye giren takım ve sporcular ödüllerini Vali Güvenç’ten aldı.

Gençlik merkezini gezen Vali Güvenç ve beraberindekiler burada bilardo oynadı. Gençlerle voleybol da oynayan Vali Güvenç ve vekiller, potaya basket de attı.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen voleybol, Futbol, Basketbol liseler arası turnuvasına 68 takım ve 724 sporcunun katılırken, turnuvada dereceye giren okul takımlarına ödüllerini Vali Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Yahya Akman ve Kasım Gürpınar verdi. Badminton, masa tenisi, satranç ve karete-tekvando yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilirken Vali Güvenç, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ÇATOM Açıldı

Vali Celalettin Güvenç, yapılan açılışların sonuncusunu 6 çocuklu ev hanımı Vahide Yiğit’e yaptırdı. Vahide Yiğit’in açılışını yaptığı ve GAP İdaresi tarafından yaptırılan Bedriye, Mehmet Ali Uğur Çok Amaçlı Toplum Merkezi’ni gezen Vali Güvenç, burada eğitim alan kadınlarla sohbet etti. Kadınların kendisinden bir isteğinin olup olmadığını soran Vali Güvenç, kadınların alacakları mesleki eğitimlerle kendilerini geliştirip aile ekonomisine katkıda bulanabileceklerini söyledi.

“İsdihdama Kadın Eli Değiyor”

Vali Güvenç ve beraberindekilerin son durağı Fırat kenarında Birecik Kaymakamlığı’nın SODES “İsdihdama Kadın Eli Değiyor” Projesi kapsamında 72 bayanın aşçılık ve komi eğitimi alarak istihdam edilmesini sağlayacak Duba Restaurant’ın açılışı oldu. Fırat nehri üzerinde dubaların üzerinde kurulan restaurantı başarılı olan kursiyerlerin işleteceği proje kapsamında yemek ve tatlı yarışması açılış öncesi yapıldı. Halk oyunları ekibi tarafından karşılanan Vali Celalettin Güvenç ve beraberindekiler, yemek ve tatlı yarışmasında dereceye giren bayan kursiyerlere ödüllerini verdiler.
Balikligol.com



ÇATOM’un açılışını gerçekleştirdiler ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.