banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Uzman Öğretmen yetiştirecek akademi kuruluyor

Osmanlıca tartışmalarına esprili bir dille yaklaşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Goebbels’ten alıntı yaptı. Avcı ayrıca, İngilizce eğitiminden yola çıkarak okullardaki sıra düzeninin değişeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. 

Milli Eğitim Şurası'nda, öğretmenlerin niteliğinin artırılması için alınan kararları hatırlatan Bakan Avcı, öğretmen strateji belgesini yakında açıklayacaklarını belirterek, Uzman Öğretmen yetiştirmek için özel bir akademi kurulacağını belirtti.

Bakan Avcı konuşmasında,  “Silahlı kuvvetlerin kendi kurmaylarını harp akademilerinde yetiştirmesi gibi biz de, en azından bazı kurmay öğretmenlerimizi yani uzman öğretmenlerimizi  yetiştireceğimiz bir akademi olacak.  Bu daha önce düşünülmüş sonra vazgeçilmiş. Tekrar onu da gündemimize aldık” dedi.

Bakan  Avcı’ya Osmanlıca tartışması ile ilgili yöneltilen soruya da, şu karşılığı verdi:

“Goeblels’i meşhur bir lafı var. Diyor ki, ‘Artık kültür deyince elim tabancama gidiyor.’ Şimdi Osmanlıca deyince ben şöyle bir yokluyorum kendimi. Her şeyin bire bir karşılığı olmaz. Şimdi Matematik okumak ne menfaatimize, biyoloji ne menfaatimize? Bunların sonu yok. Çocuğa bir özgüven gelir. Tarih sahnesine yeni zuhur etmiş bir ülke olmadığımızı, geriye dönük pek çok birikimimiz, zenginliğimizin olduğunu hissetmesi, önemli bir kazanımdır.”

Gündeminde okullardaki İngilizce eğitimi olduğunu belirten  Bakan Avcı, "İngilizceyi doğru öğretemiyoruz" diyerek bunun bir sebebinin de, sınıflardaki sıra düzeni olduğunu ve en kısa zamanda ‘U’ sınıf düzenine geçeceklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.