banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Uzaktan Aşk Yeniden Sahnelendi

Med Sanat Tiyatro Kolektifi´nin, tiyatroya uyarladığı Lübnanlı Yazar Amin Maalouf´un Uzaktan Aşk adlı eserinden esinlenerek hazırladığı oyun Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde büyük ilgi gördü.

İlçede çalışmalarını sürdüren Med Sanat Tiyatro Kolektifi oyuncuları, Amin Maalouf´un Uzaktan Aşk adlı tiyatral eserini tiyatroya uyarladı. Viranşehir Belediye Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro salonunda sergilenen oyunu Belediye Başkan VekiliMehmet Burun ve BDP´li İlçe yöneticilerinin yanı sıra 450 kişi izledi. Mehmet Karakış´ın yönettiği oyunda, nasıl bir aşk arandığı, toplumsal sorunlardan kaynaklanan savaşların aşkı nasıl kirlettiği, özgürlüğün olmadığı yerde aşkın olamayacağı vurguları dikkat çekti. Ayakta alkışlanan oyunun ardından Mehmet Karakış bir bölge turnesi planladıklarını belirtti.

Konu ile iliişki açıklama yapan Viranşehir Belediyesi Med Kültür Sanat Merkezi Müdürü Şeyhmus Çakırtaş, yaklaışık bir yıldır külütür ve sanat alanında çalışmalarını yoğunlaştırarak kalıcı ürünlerin ortaya çıkması için çaba gösterdiklerini belirterek: Tiyatro grubumuz artık bir süreklilik arz ederek çalışmalarına devam edecek Uzaktan Aşk oyunu da bunun için bir adımdı. Bütün Tiyatro severleri merkezimize bekliyoruz. üç dilde tiyatro yapmanın çabasında olacağız. herkesin desteğini bekliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.