banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Üstün Zekalı ve Yetenekli öğrenci alınacak


Öğrenci seçiminin daha sağlıklı yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda İl Merkezindeki ilkokullarda görev yapan 4.Sınıf öğretmenlerine yönelik Bilim Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi.
Düzenlenen bilgilendirme seminerine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Haydar Garip ile İl merkezinde görev yapan 4. Sınıf öğretmenleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Öğrencilere okul saatlerinin dışında ilgi alanlarına göre eğitim verileceğini belirterek şunları kaydetti. Çocukların eğitim görebilecekleri bu merkezin amacının Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak üstün yetenekli öğrencilerin eğitimlerini sağlamaktır” diye konuştu.
İlci, Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencilere “Ulusal ve Evrensel değerleri tanımalarını, benimsemelerini, geliştirmelerini ve bu değerlere saygı duymalarını, liderlik, yaratıcı ve üretici düşünce yeteneklerini ulusal ve toplumsal bir anlayışla ülke kalkınmasına katkıda bulunacak şekilde geliştirmelerini sağlayacağız” dedi.
Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesinin yanı sıra, sosyal ve kültürel gelişimlerinin sağlanmasına da katkı sağlayan merkezin bütünlük içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten İlci, “Öğrencilerin yeteneklerinin ve yaratıcılıklarının erken yaşta fark edilerek geliştirilmesi, bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları, bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştiren, üretken, sorun çözen kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmeleri, iş alanlarındaki ihtiyaca yönelik yeni düşünceler önerebilmeleri, teknik buluş ve çağdaş araçlar geliştirebilmeleri sağlanmaktadır” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’nin konuşmasının ardın öğretmenlere yönelik bir sunum yapan Bilim Sanat Merkezi Müdürü Haydar Garip ise konuşmasında ''Öğrencilerimize müzik, resim, matematik, kimya gibi farklı alanlardaki ilgi alanlarında eğitim verilecek. Verilecek eğitim, öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkartacak ve geliştirecek bir eğitim olacak. Garip, merkezlerde eğitim alacak öğrencilerin eğitim öğretimlerinin tamamını bu merkezlerde geçirmesi için yeni bir çalışma yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Şu anda Bilim Sanat Merkezimizde eğitim alan öğrenciler, normal eğitimlerini başka okullarda alıyor. Okul saatlerinin dışında da merkeze geliyorlar. Ancak merkezlerin daha işlevsel olması için bu öğrencilerimizin normal eğitimlerini de bu merkezlerde alması için çalışma yürütülüyor.'' dedi
Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezine toplamda Zihinsel alanda 25, Görsel Sanatlar alanında 25, Müzik alanında 25 öğrenci alınacak olup,   alımlar iki aşamalı testler ile gerçekleştirileceğini belirterek daha detaylı bilgiler kurumuzun  www.sanliurfabilsem.meb.k12.tr adresinden öğrenilebilirler dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.