banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Abdülkerim Gök İftar verdi Emir Preldzic 4 Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Urfa'nın Kurtuluş Kutlamaları Hazırlıkları Devam Ediyor

11 Nisan 1920 tarihinde Şanlıurfalıların milli mücadele döneminde sergilediği destansı kahramanlığı daha da ölümsüzleştirmek için 2 günlük bir program hazırlayan Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ücretsiz olarak düzenlenen etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu duyurdu.
10–11 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan “11 Nisan Kurtuluş Günü”ne özgü etkinlikler hakkında da kamuoyuna bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Belediyesi olarak 11 Nisan’a ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
Yücetepe, “Şanlıurfalıların 11 Nisan’da gösterdiği eşsiz kahramanlık milli mücadele döneminde tüm Anadolu’ya örnek olmuştur. Bu bakımdan bizlere emanet edilen bu şehrin ne kadar değerli olduğunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir dizi etkinlikler düzenledik” dedi.
Etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Yücetepe” 10 Nisan 2012 Salı Günü Saat 11.00’da Belediye Sergi Salonu’nda –Kurtuluş Sergisi-nin açılışıyla başlayacak olan etkinliklerimiz serginin ardından Geleneksel Mutfak Müzesi’nde düzenlenecek olan İsot ve Çiğköfte Yarışmasıyla devam edecek. Yine aynı gün saat 14’te Topçu Meydanı’nda birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla halka açık ücretsiz açık hava konseri gerçekleştirilecek. Konserde Şahap Akagün, Zekeriya Ünlü, Güler Işık ve Mahmut Tuncer gibi değerli sanatçılarımız sahne alacak ve birbirinden güzel türkülerini bu kez hemşehrileri için seslendirecekler. Muhteşem gece saat 20.30’da hemşehrimiz Mehmet Özbek ve Aysun Gültekin’in konseriyle sana erecek. Ayrıca resmi kutlamaların yapıldığı 11 Nisan 2011 Çarşamba Günü  ise saat 13’te belediye önünde halk oyunları gösterisi yapılacak. Kutlamalar, Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda 20.30’da sahnelenecek olan -Urfa Kurtuluş Müzikali-yle son bulacak. Müzikalde Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu, Belediye Şehir Tiyatrosu oyuncuları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı THM Korosu Urfalıların verdiği destancı kahramanlığa dikkat çekilecek” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.