banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfalılar 12 Eylül'de EVET Diyecek

Sembol Gazetesi muhabirlerinin kent merkezinde yaptığı araştırmalar sonrasında Şanlıurfalıların referanduma evet diyeceği ortaya çıktı.

Vatandaşlarla yaptığımız röportajda, Şanlıurfalılar; "Darbelerin döneminden kalmış referandumları istemiyoruz. Darbelerin döneminden kalan anayasa bizlere bu ülkede kötü olayları hatırlattığını belirterek referanduma evet diyeceklerini belirtiler.

VATANDAŞA SORDUK?

Vatandaşa Referanduma evet mi? Hayır mı? Diye sorduk? Şanlıurfalı Mahmut Akaslan; "12 Eylül'de yapılacak olan referanduma evet diyeceğim. Evet dememin sebebi ise 12 Eylül Türkiye'ye karanlık günleri hatırlatıyor. Askeri darbelerin döneminden kalmış anayasana istemiyoruz. O yüzden referanduma evet diyeceğim." Dedi.

İbrahim Halil Yigit isimli bir vatandaş ise; "12 Eylül anayasasını kabul etmediğim için, Ak Partinin çıkaracağı anayasaya kesinlikle ‘evet' diyorum. 12 Eylül yönetimine karşı olan herkesin bu referanduma evet demesini bekliyorum. Bana göre şimdiki anayasa darbelerin döneminden kaldığı için büyük bir ihtimalle Türkiye genelinde %70-75 arası referanduma ‘evet' kararı çıkar." Şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'da ikamet eden Metin Yetkin ise; Yeni anayasanın Türkiye'ye iyi olacağını düşünüyorum. Haklı haksız ayrılacaksa, hesap sorulacaksa çok iyi olur. 1980 ihtilalında yapılanlar, zulümler açıklanacaksa ‘evet', yok bunlar açıklanmayacaksa o zaman ‘hayır'. Başbakanıma seslenmek istiyorum. O yıllarda yapılan haksızlıklar bugünlere kadar tekabül etti. Bugün hesap sorulacaksa ‘evet' yok sorulmayacaksa ‘hayır' diyorum şeklinde konuştu.

Casım Melik isimli bir vatandaş ise; 12 Eylül'de yapılacak olan Referanduma ‘evet' diyeceğini belirterek şöyle konuştu; Bu hükümet çiftçi için, hastalar için çok iyidir. Bu hükümetin yaptığını kimse yapmamıştır. O yüzden biz Şanlıurfalılar olarak referanduma ‘evet' diyeceğiz." Dedi.


HABER: ORHAN KOYUNCU

Haberle İlgili Video

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.