banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber haber Haliliye

Urfalı Prof. Yazgan İTÜ'den Harran Üniversitesine rektör adayı oldu

İstanbul Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Çevre Bölümü Profesörü Mustafa Sait Yazgan, Harran Üniversitesi Rektör adaylığını açıkladı. Doğup büyüdüğü, üniversitesinden mezun olduğu ve akademik hayatının başladığı şehre Rektör olarak hizmet verme amacında olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, 18 sene boyunca İstanbul Teknik Üniversitesinde edindiği idari ve akademik tecrübeyi Harran Üniversitesi için kullanmak hedefinde olduğunu vurguladı. Harran Üniversitesi Rektör Adayı Mustafa Sait Yazgan, “Urfa’da doğup büyüdüm. Harran Üniversitesinden mezun oldum. Harran Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladım. Son 18 yıldan bu yana İTܒde birçok idari ve akademik görevleri üstlendim. Birikimimi, memleketim ve Üniversitem için kullanmak adına yola çıktım. Harran Üniversitesinin bu andan itibaren kaybedeceği değil yıllar, bir an bile yoktur. Üniversitemiz sadece üniversite bireyleri için değil şehrimiz ve bölgemiz için de yarınlarımızı aydınlatacak bir bilim güneşidir. Buradan alacağımız aydınlığı toplumun tüm katmanlarına yansıtmak için bu göreve talibim. Üniversitemizin geleceğinin oylanacağı bu seçimi, yeniden bir başlangıç fırsatı olarak görüyorum. Artık söylem değil, eylem zamanıdır. Ben demekten kurtulup biz demenin bereketine kavuşma arifesidir. Bu kutsal yolculukta samimi olarak yola çıkan ve hizmetten başka niyeti olmayan tüm meslektaşlarıma da başarılar diliyorum. İnanıyorum ki; liyakat ile yönetilmesi gereken bir üniversitenin rektörü de aynı kriterle seçilecektir. Anadolu’nun bilim güneşi Harran Üniversitesi ve onunla birlikte aydınlanan Şanlıurfa için, gelin Üniversitemizi hep birlikte ve el ele yönetelim” şeklinde konuştu.

İŞTE REKTÖR ADAYLARI 

Harran Üniversitesi rektörü İbrahim Halil Mutlu'nun Vekil adaylığı için istafısından sonra yapılacak rektörlük seçiminine büyük ilgi var. 

İşte Rektör adayları Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Prof. Dr. Mustafa Sait Yazgan, Prof. Dr. Zeynep Şimek, Prof. Dr. Ayşe Yıldız Pakyürek, Prof. Dr. Ali Seyrek, Prof. Dr. Mehmet İriadam, Prof. Dr. Abuzer Pınar, Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Prof. Dr. Mehmet Şimşek

 

 

Mustafa Sait Yazgan Kimdir?

1967 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk, ortaokul ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1989 yılında girdiği Harran Üniversitesi (o tarihte Dicle Üniversitesi), Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü’nü, 1993 yılında Fakülte Birincisi olarak bitirdi.

1995 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans, 2001 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği anabilim dalında Doktorasını tamamladı.

Harran Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde 1994-1997 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

1997 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Aynı bölümde 2004 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ve 2014 yılında da Profesörlük kadrosuna atandı.

Halen aynı fakültede ve bölümde öğretim üyesi olarak çalışmakta olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.