banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfalı Prof. Mazhar Bağlı, Nevşehir'de rektör adayı oldu

Nevşehir Konağında düzenlenen basın toplantısı ve iftar yemeğinde konuşan Ak Parti Şanlıurfa eski Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Bizler bu ülke için rüyası olan insanlarız” diyerek başladığı açıklamaları arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde yapılacak çok işin, yürünecek çok yolun olduğunu ifade etti.

Düzenlenen basın toplantısı ve iftar yemeğine Rektör adayı Prof. Dr Mazhar Bağlı’nın yanı sıra, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ahmet Avlanmaz, Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan, Alemdar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Dr. Fatih Yakut, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, Sağlık-Sen Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Hak-İş Sendikası Nevşehir İl Temsilcisi Cumali Bağcı ile ilimizdeki Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de katıldı.

Basın toplantısına neden Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine rektör adayı olduğuna dair açıklamalarıyla başlayan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Barışın ve huzurun şehri olan Nevşehir’de yaklaşık yirmi bin öğrencisi ve çalışanıyla şehrin göz bebeği olan Üniversitemizin yöneticisi olmaya talibim. İnanç turizmi, kültür turizmi, termal turizm ve özgün tarımsal faaliyetleri ile pek çok değeri içinde barındıran Nevşehir’in sahip bulunduğu tüm potansiyelleri ülkemizin refahı adına katma değere dönüştürülmesinde Üniversitenin sağlayacağı katkı açıktır. Bu dinamizmi harekete geçirmek için, bu kentin ve Üniversitenin tüm bileşenleri ile bir Üniversite yönetimi için aranızdayım” dedi.

Şehrin toplumsal yapısı ve değerleriyle barışık bir Üniversite yönetimi sergilemek istediklerine vurgu yapan Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Kısır çatışmaların, kavgaların ve gruplaşmaların olmadığı, Uluslar arası arenada Nevşehir’in adına layık bir Üniversiteye sahip olmak eminim bu şehrin her ferdinin ve bu üniversiteye mensup her öğretim üyesinin ortak hayalidir. Ben bu ideali hakikate dönüştürebilecek birimi, yetkinliği, hoşgörüyü kendimde gördüğüm için bugün aranızdayım. Bizler bu ülke için rüyası olan insanlarız. Bir hayalimiz vardır bizim. Türkiye Cumhuriyetini dünyada bir marka devlet haline getirmek en kadim davamızdır. Fakat bu rüyanın gerçekleşmesi için bu uğurda çok çetin bir mücadele gerektiği de aşikardır. Nevşehir’in bu gelişime ayak uydurmasının gerekliliğine inanan ve Üniversitenin de bu alanda öncülük etme sorumluluğunun olduğunu herkesten iyi kavramış bir akademisyen olarak bugün karşınızdayım. Siyasetçi kimliğimin, yurt dışında memleketimizi temsil etme şerefini taşıdığım çok çeşitli görevlerimin de Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü olarak görev yapacağım yıllar boyunca bu hedeflerimize erişmek hususunda beni besleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

 

PROF. DR. MAZHAR BAĞLI KİMDİR:

Mazhar Bağlı, 1965 yılında Şanlıurfa, Halfeti'de doğdu.

İlk ve Orta öğrenimini; Birecik, Nizip, Gaziantep ve Şanlıurfa’da gördü. 1992 Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı’nda Yüksek Lisans derecesini aldı.

1999 Yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında “Bilgi Sürecinde Modern Bilincin Mahremiyeti İfşası” adlı tezi ile doktora unvanını aldı.

1993-1999 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1999-2011 yılları arasında Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde görev yapan Bağlı, 1999 yılında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent ve 2012 2012 yılında profesör oldu.

Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

2004 yılında Kanada Toronto Üniversitesi, 2009 yılında da Amerika Birleşik Devletleri Houston Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu.

2’si ortak, toplam 6 adet yayınlanmış eseri ve yurtiçi ve yurt dışında yayınlanmış 50’nin üzerinde makale ve tebliği olan Bağlı, aynı zamanda Töre ve Namus Cinayetleri, Batman’daki Kadın İntiharları, Levirat ve Sororat Tipi evlilikler ile önemli Bölgesel Sorunlarla ilgili bir dizi proje yürütmüştür.

TV programlarındaki değerlendirmeleri ve günlük gazetelerdeki yazılarıyla da bildiğimizProf. Bağlı evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.