banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Urfalı eğitimcilerden Suriyeli misafirlere gıda yardımı yapıldı

Şanlıurfadaki köylerde boş bulunan okullara,lojmanlara,sağlık ocakları gibi devlet kurumlarına yerleştirilen suriyeli sığınmacılara Şanlıurfalı Eğitimciler tarafından giyim ve gıda  yardımı yapıldı.
Bir lojmanda 4-5 ailenin birarada yaşadığı köyleri ziyaret eden eğitimciler hazırladıkları  kumanya paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere teslim ettiler.

Suriyeli sıgınmacılarla sohbet eden eğitimciler sıkıntıları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldılar.Savaşın biterek biran önce ülkelerine dönmek istediklerini söyleyen suriyeliler önlerinde soğuk kış günlerinin oldugunu söyleyıp şu an odun ve kömüre ihtiyacları olduklarını belirttiler.

Eğitimcier adına konuşan Ahmet ÖZTÜRK,  Şanlıurfada bulunan eğitimci arkadaşlar olarak yurtlarını,memleketlerini  savaş nedeniyle terk edip ülkemize sığınan  bu  kardeşlerimize yardımcı olmanın boyunlarının  borcu olduğunu söyledi.Bugün itibariyle 21 aileye yardımda bulunduklarını ve  bu yardımların peyder pey artarak devam edeceğini söyledi.

Ülkemizin Suriyeli mültecilere kucak açtığını belirten Öztürk,Dünya ya baktıklarında İtalya gibi bir ülkenin  5000 mülteci aldığında ekonomisinin zarar gördüğünü söyleyip sınırlarını kapattığını ama buna  karşın, yaklaşık 3 milyon suriyeliyi misafir eden ve gelen herkese kapılarının açık oldugunu söyleyen  bir Türkiye.

Ülke olarak iki ülke halkı arasında  binlerce yıl öncesine dayanan akrabalık ve dostluk bağlarının bulunduğunu,birbirinden kız alıp veren,sevinçleri bir,mutlulukları bir,dinleri bir iki ülke halkı olduklarını belirten Öztürk,ülke olarak hükümetimizin bu en zor anda sınırları sonuna kadar açarak suriye halkına kucak açtığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.