banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Urfalı asker, Al silahı kafana sık

Osman Telli askerde intihar etti. Mahkeme mahkûmiyet kararında avukatın sözlerine yer verdi: Bu gence, adeta al sık kafana, elimizi kana bulama dendi

Neredeyse her gün duymaya alıştığımız asker intiharlarından bir tanesinin öyküsü, bu şüpheli ölümlerin hiç de sıradan intihar vakası olmadığını ortaya koyuyor. 2007’de Isparta’da nöbet yerinde intihar eden Şanlıurfalı Osmen Telli isimli 21 yaşındaki askerle ilgili Askeri Yüksek İdari Mahkemesi’nde görülen bir davanın gerekçeli kararında şu ifadeler kışladaki intihar vakalarına da ışık tutacak nitelikte: “Komutanlarının şiddetine ve pskilojik baskısına maruz kalan bu askere sanki ‘al silahı sık kafana, bizim elimizi kana bulama’ denilmiştir.” Soruşturma savcısının da komutanları suçlu bulduğu davada Mahkeme, Milli Savunma Bakanlığı’nı ölen gencin ailesine tazminat ödemeye mahkum etti.

Duvara çarptı, altına alıp tokatladı Şanlıurfa doğumlu Osman Telli’nin hikayesi 2007’de Isparta’da askeri birliğine teslim olmasıyla başladı. Üç ay acemilik dönemini geride bırakan Telli, vatani görevinin kalan kısmını burada tamamlayacaktı. Ancak, Isparta’daki birliğine teslim olmasından çok kısa bir dönem sonra, 10 Mart 2007’de Osman Telli’nin nöbet yerinde çenesinin altına dayadığı tüfeği ateşlemek suretiyle intihar ettiği haberi ailesine verildi. Aile, intihar olayına ilişkin kuşkularını bir süre sonra resmi yetkililere ileterek soruşturma açılmasını istedi ve Milli Savunma Bakanlığı aleyhine tazminat davası açtı.

Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Telli’nin komutanları tarafından ağır baskı ve şiddet gördüğü belirlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.