banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Urfa’daki Suriyeli Öğrencileri de Bugün Karne Heyecanını Yaşadı


Şanlıurfa’da Eğitim gören binlerce Suriyeli mülteci çocuğu da 2017-2018 eğitim öğretim yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilere karnelerinin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Suriye Birimi Sorumlusu Doğan Yüksel verdi.
Yüz binlerce Suriyeli mülteci nüfusunun yaşadığı Şanlıurfa’da eğitimlerine devam eden 72 Bin Suriyeli öğrenciyi temsilen 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılı yarıyıl dönemi karne dağıtımı yapıldı.  
Şanlıurfa Haliliye İlçesine bağlı Bahçelievler Geçici Eğitim Merkezindeki öğrencilerle buluşan Suriye Birimi Sorumlusu Doğan Yüksel, Mülteci çocuklarının karne heyecanlarına ortak oldu.
DEVLET SURİYELİLERE ŞEFKAT GÖSTERİYOR
Ülkemizde yaşadıkları süre içerisinde yaşamın her alanında olduğu gibi eğitim alanında da devlet şefkati ve sevgisinin hissettirildiği Suriyeli vatandaşların İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Suriye Birimi Sorumlusu Doğan Yüksel ile bir araya gelerek yarıyıl tatili öncesi karnelerini aldılar.
YÜKSEL, TÜM ÖĞRENCİLERE EĞİTİM HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLEDİ
Bahçelievler Geçici Eğitim Merkezindeki karne dağıtım töreninde Suriyeli öğrencilerle sohbet eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Suriye Birimi Sorumlusu Doğan Yüksel, ilimizde yaşayan Suriyeli öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine uyumu açısından çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, kendilerini diğer öğrencilerden ayırmadan gerekli hizmetlerin verildiğini belirterek,  başarılı bir şekilde yarıyıl dönemini bitirenleri kutlayıp, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.  
EVDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “ Okumayan Çocuk Kalmasın “ Projesiyle okula gidemeyip evde eğitimlerini tamamlamaya çalışan öğrenciler karne heyecanını, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ile birlikte yaşadılar.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükran Büyükhan Eyyübiye ilçesinde yaşayan Kalp Yetmezliği (Kardiyak Üfürüm Sağ VentrikülHopoplasisi) Hastası 3. Sınıf öğrencisi Adem Çiftçi ile Bağışıklık Sistemi Yetmezliği Hastası 6. Sınıf öğrencisi Seyit Ali Basmacı’yı evinde ziyaret ederek karne heyecanlarına ortak oldular.
Ziyaretlerde evde eğitim gören Adem Çiftçi ile Seyit Ali Basmacı’ya tablet ve çeşitli hediyeler götüren heyet, yaşadıkları rahatsızlıklarına rağmen eğitimlerini aksatmamalarının takdir edilecek bir durum olduğunu, eğitimlerine evde bile olsa devam ettikleri için kendilerini kutlayarak, öğrencilerin eğitimlerinde fedakarca çalışan öğretmenlerine de teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.