banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'daki Bu lise fabrika gibi çalışıyor

Okul, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sıra ihtiyacı başta olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının dolap, masa ve çeşitli mobilya ihtiyaçlarını karşılıyor. Okulun, Ahşap Mobilya ve Metal Bölümü öğrencileri, eğitimin yanı sıra fabrika elemanı gibi de görev yapıyor.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve beraberinde Eğitim Öğretimden sorumlu Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış ile birlikte,  Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret ederek Şanlıurfa’da ili genelinde yeni açılacak okullara öğrenci sırası yapımında görev alan öğrencilerle bir süre sohbet ederek bir ihtiyaçlarını olup olmadığını sordu.
Okul Teknik Müdür Yardımcısı Kemal Büyükkırcalı okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz eğitim öğretimde olduğu gibi uygulama yapılan birçok alanda kalifiye elemanlar yetiştiriyoruz. Okulumuz adeta bir fabrika gibi çalışıyor.  Okulumuz bünyesinde bulunan her atölyede hummalı çalışmalar son derece profesyonelce devam ederken, öğrenciler hem teorik hem de uygulamalı bilgiler ediniyorlar. Avrupa standartlarına uygun araç gereçlerle sınıf içi her türlü mobilyayı yapıyoruz. İlimizde bulunan birçok okulun sınıf içi araç ve gereçlerini biz yapıyoruz ve bu konuda büyük bir deneyim sahibiyiz. Öğrenci sırası yapımında görev alan öğrenciler, çalışmaların karşılığında okulun döner sermayesinden ayda 400 ile 600'er lira alıyorlar dedi.
Öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarda Şanlıurfa’ da okullarının bir fabrika gibi çalışmasından büyük mutluluk duyduklarını, aldıkları parayla da ailelerine yük olmadıklarını söylediler.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise yaptığı konuşmada “ İlimizde derslik ihtiyacını karşılayabilmek için bu yıl 342 okul yapıyoruz. 30 Haziran’da büyük bir Temel atma töreni yapacağız. Yapılacak okulların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için meslek lisemize çok büyük görevler düşüyor. Bunu için bugün Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaret ettik.
İlci “Mesleki eğitiminin ve üretimin çok önemli olduğunu ve gerek özel sektörden gerekse devlet kurumlarından sipariş alarak eğitimi zenginleştirmek ve öğrencilerimizi en üst düzeyde yetiştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.
İlci “okuldaki çalışmaları sürdüren öğrencilerimiz yaz tatillerini mesleki bilgilerini geliştirerek ve para kazanarak geçiriyorlar. Öğrencilerimiz, okulun döner sermayesi sayesinde her ay 400 ile 600 TL arasında para kazanıyorlar. Kazandıkları bu parayla aile bütçelerini katkı sunum eğitimleriyle ilgili giderlerini karşılıyorlar. Bu okuldan mezun olan öğrenciler kalifiye eleman olarak her yerde kolaylıkla iş bulabiliyorlar. Ben tüm okullarımızın araç ve gereçlerini yapan bu okuldan onur ve gurur duyurum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.