banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da Trafo Patladı; Araç Yandı

Olay, dün akşam saatlerinde Direkli Mahallesi 1717 Sokakta meydana geldi. Sokak üzerinde bulunan elektrik trafosu aşırı yüklenme nedeniyle alev aldı. Büyük bir gürültüyle patlayan trafo paniğe neden olurken, hemen trafonun yanında bulunan Mehmet Akbaş'a ait 63 KK 564 plakalı hafif ticari araç alev aldı. Çevredekiler durumu hemen polis, itfaiye, Dicle Elektrik A.Ş.'ye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de alev alan otomobil ve trafoyu söndürdü.

Trafonun aşırı yüklenme nedeniyle sık sık patladığını söyleyen çevredekiler, "Trafo bu yükü çekmiyor, elektrikli aletlerimiz bozuluyor, can güvenliğimiz yok" dedi.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarını bitirmesinin ardından, patlayan trafoyu onarmaya gelen DicleElektrik A.Ş. görevlileri ile çevre sakinleri arasında gerginlik yaşandı. Semt sakinleri, görevlilere "Eğer trafoya çıkarsanız sizi taşlarız, bu trafo bu gece yapılmayacak. Ne zaman kalıcı çözüm bulunacaksa o zaman bu trafo yapılsın. Siz şimdi gidin ve sizin amir ve müdürleriniz gelsin" dedi. Polis, olay çıkmasını önlerken ekipler olay yerinden uzaklaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.