banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı yapılıyor

 Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Orta Öğretime Geçiş Sınavı İl genelinde 454 okulda yapılacak olup toplam 14 bin 294 öğretmen ise gözetmen olarak görev alacak. Sınavda 8´nci sınıfta eğitim öğretim gören öğrencilere Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sorular sorulacak.
            İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Maarif Müfettişleri Başkanı Yusuf Kır, Sınıvlardan Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Alay ve Eğitim Öğretimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Vural ile birlikte sınav evrakların dağıtımı yapıldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Deposuna sabah 04:00 de gelerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkilerden bilgi aldı.
Burada bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Bu yıl ikincisini gerçekleştireceğimiz Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavına İlimiz genelinde toplam 43 bin 388 öğrenci katılacak. Bu rakam birçok ilin toplam öğrenci nüfusundan fazla. Yapılacak olan sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması için tüm tedbirlerimizi aldık. Sabah 04:00 den itibaren okul müdürlerimize sınav kutularını dağıtımı yaptık. Ben bu sınavın yapılmasında bizlere desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere, Emniyet Müdürümüze, Jandarma Alay Komutanımıza, Okul Müdürlerimize ve Öğretmenlerimize buradan teşekkür ediyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.