banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Urfa'da Sınıflar Öğretmensiz, Gelenler Kaçıyor..

Şanlıurfa'da her atamada fazla öğretmen  verilmesine rağmen öğretmen açığı bir türlü kapanmıyor.

Şanlıurfada son yılların en fazla okul yapımı projesi başlatıldı. Şanlıurfa'da yapımı devam eden 350'un bir çoğu bitmek üzere. Yapılan 350 okul derslik sorununa bir nebze çözecektir. 30 kişilik sınıflara ulaşmak için yapılan derslikler öğretmensiz ders başı yapacak.

ÖZÜR ATAMALARINDA KAÇAN KAÇANA...

Şubat ayı Özür grubu atamalarında Şanlıurfa'ya 90 öğretmen gelirken, Şanlıurfa'dan ayrılan öğretmen sayısı 709 kişi ile rekor kırdı. Şanlıurfa'ya verilen Bin 600 kişilik kontejan göz önüne alındığında,  Haziran ayı özür grubu atamasında tayin isteyeni eklerseniz sadece özür grubu atamaları Şanlıurfa'ya verilen kontejanı eritmeye yetiyor. Birde buna Şanlıurfada 3 yılını doldurup  il dışı tayın isteyen öğretmenleri de eklerseniz bu sayı 2000 kişiyi bulması bekleniyor.

ÖĞRETMENLER NEDEN KAÇIYORLAR?

Şanlıurfa'ya atanan öğretmenlerin ilk fırsattak tayin istemelerinin en önemli sebebi Şanlıurfadaki kiraların yüksek olduğunu söyleyen Şanlıurfa Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Öztürk; "Merkezde kiralar almış başını gidiyor. Maaşların yarısını ev kirasına veriyorlar. Buna bir an önce çözüm bulunmalı. Kırsalda bulunan okullarımız bir çok şeyden yoksun bir durumda eğitim vermekte. Bu durumda buralara atanan öğretmenler bir an önce burdan kaçmanın yoluna bakıyorlar. Bununla ilgili bir hatıramı sizinle paylaşmak istiyorum. Şanlıurfada bir köy okulunda görev yaparken köye ilk atama yolu  ile atanan bir  bayan öğretmen  daha  göreve  başlama evraklarını teslim etmeden, göreve başlamadan  hocam ben ne zaman tayin isteyebilirim diye soruyor" diye açıklıyor...

Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com

Şanlıurfa'dan giden öğretmenler:

Şanlıurfa'ya Gelen Öğretmenler:

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.