banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Urfa’da Okullar Arası Bilgi Yarışması


 
Milli Eğitim Konferans salonunda gerçekleşen yarışmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı İbrahim Canbek ile çok sayıda öğrenci katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından salonda bulunan öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirdi. 7 Mart- 5 Nisan arasında gerçekleşecek yarışmaya ilk etapta 5 okul katıldı. 
Yarışma öncesi yaptığı konuşmasında eğitime katkı veren projeler ürettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz birçok ilde olmayan, eğitime katkı veren, gençleri düşünen, Şanlıurfa’nın eğitimine bir nebzede olsa destek vermek amacıyla güzel projelere imza atıyoruz. Bu projelerden bir tanesi de şuan gerçekleştireceğimiz bilgi yarışmasıdır. Öncelikler kaynaşma ve güzel bir yarışma kültürünü hedefliyoruz, sonrasında yapılan bu yarışmalar sizleri önümüzde yapılacak sınavlara hazırlık aşaması olarak görülüyor ve tabi ki her yarışmanın sonunda da güzel ödüller olması gerekiyor. Birinciye Kudüs gezisi ödülü veriyoruz, farklı bir bakış açısıyla Kudüs kutsal bir yerdir. Kardeşlerimizin kutsal bir mekânda seyahat etmeleri ayrı bir anlam ayrı bir önem arz ediyor. İkinciye Tablet artı Çanakkale gezisi, üçüncü olanlara ise Çanakkale gezisi ile ödüllendiriyoruz. Öncelikler bu yarışmanın düzenlemesinde emeği geçen Kültür Turizm Daire Başkanlığımıza, Eğitim Kütüphane Şube Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kıymetli çalışanlarına personellerine, ekibin tamamına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yarışmaya 13 İlçemizde yer alan geniş katılımlı bir yarışma olacaktır” dedi.
BAŞKAN ÇİFTÇİ; KÜLTÜR, SANAT VE EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü projelerin devam ettiğini belirten Başkan Çiftçi, “İlk geldiğimiz zaman Şanlıurfa’yı tanıyalım projesini başlattık. Bu proje ile Şanlıurfalı çocukların kendi memleketlerini tanımalarını istedik. İlçe ve merkezlerde geziler düzenliyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz, Şanlıurfa Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Şanlıurfa’yı tanıma noktasında Şanlıurfa dersini müfredata ekledik. Öğrencileri sınavlara hazırlamak amacıyla 13 ilçenin tamamında deneme sınavları yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte 1 Milyon kitap dağıtıyoruz ve şuana kadar 550 Bin kitap dağıtmış durumdayız. Tüm bu projelerin yanında; Kültür, Sanat, Eğitim faaliyetlerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile devam ediyor” diye konuştu.
CANBEK’TEN BAŞKAN ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR
Verilen desteklerden dolayı teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, “Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’da eğitimin niteliğinin artırılması yönünde birçok çalışmayı ortak yürütüyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve ekibinin ciddi bağlamda destekleri var. 3 yıl önce birlikte başlattığımız Şanlıurfa’yı tanıyalım projesi, eğitimde iş birliğinin artırılması projesi, okul sporları ile benzer birçok dalda çalışmalarımız devam ediyor. Biz, Şanlıurfa olarak şanslıyız; çünkü önceliği eğitime vermiş, eğitimi bu memleketin kaderi olarak gören bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Ben huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.