banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Urfa’da Minikler Dersbaşı Yaptı


Miniklerin eğitim hayatına ilk adımı attığı uyum eğitimi programının ilk dersi İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci 'nine katılımıyla 2002 Vakıflar İlkokulu'nda düzenlendi.
İlkokul birinci sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci öğrencilere ücretsiz ders kitaplarını dağıtarak öğrencilerle ve velilerle kısa bir süre sohbet etti.
2013-1014 eğitim-öğretim yılımızın öncelikle çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize, bütün eğitim çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diyerek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “İnşallah çocuklarımız, kısa süreli de olsa, bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini en iyi şekilde tanıyacaklar" dedi.
İlci konuşmasını şöyle sürdürdü: “2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 1. sınıflarımızın eğitimi ile bugün başlamış olduk. Bütün ailelerimize bütün çocuklarımıza, öğretmen arkadaşlarımıza, idareci arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Gerçekten yorucu ve yoğun geçecek bir yılın ilk gününü yaşıyoruz. Ailelerimiz burada, çocuklarımız burada ilk günün heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Yaz boyunca okullarımız sesiz bir mateme bürünmüştü. Şimdi okullarımız ışıl ışıl ve cıvıl cıvıl. Okullar, çocuklarla anlam kazanıyor. Okullarımızın hep böyle olması bizi mutlu ediyor. Boş binalar bir şey ifade etmiyor, çocuklarla daha güzel olduğunu bir kez daha gördük. Yeni eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Gerçekten özveri isteyen, çaba isteyen, emek isteyen bir yıl daha başlıyor. Hem öğretmen arkadaşlarımız için hem öğrencilerimiz için hem aileleri için emekle, çaba ile çok güzel şeylerin olacağına inanıyoruz. Bu yıl yaklaşık 51 bin öğrencimiz 1.sınıfa başlayacak, toplamda da 580 binin üzerinde öğrencimiz eğitim öğretime yılına başlayacaklar. Şanlıurfa bu yönü ile bizi gerçekten mutlu ediyor. Öğrenci sayımız anlamında yine çok çok iyiyiz. Eğitim imkânlarımızı en iyi şekilde hazırladık, okullarımızı en iyi şekilde hazırladık, ders kitaplarımızı dağıttık. Artık okul ve eğitim bizi bekliyor. Bu anlamda da yeni eğitim öğretim yılının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum ve kazasız belasız geçmesini diliyorum.
KIZLARIMIZIN EĞİTİMİNİ İHMAL ETMEYELİM
Okullar açılırken özelikle kız çocuklarımızı evde çalıştıran ailelerimiz oluyor zaman zaman okula gönderememe gibi davranışları içerisine giriyorlar. Biz şunu söylüyoruz eğer bir ailede kadını eğitmezseniz o toplumun bir tarafı eksik. Çünkü aileyi eğiten yetiştiren kadındır, annedir dolayısı ile biz bütün çocuklarımızın özelikle kız çocuklarımızı da eğitim ortamına kavuşturmak için ailelerin feragat etmesini istiyoruz. Kız çocukların okumasını istiyoruz, bu anlamda da bizlere destek vermesini istiyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliriz, her türlü eğitim ihtiyaçlarını ders kitaplarını, araç gereçlerini bu fakir olan ailelerimizin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabiliriz. Dolayısı ile rahat olsunlar, gelsinler okullarına devam etsinler bu anlamda da ailelerin katkısını bekliyoruz.
Biz caydırıcılığın ceza ile değil de sevgi ile ödül ile olmasını istiyoruz. Hiçbir şekilde cezanın tarafında, cezanın yanında değiliz. Biz çocuklarımızın sevgi ile isteyerek gönülden gelerek ailelerin de katkısını alarak gelmelerini istiyoruz. Birey zorla eğitilmez, tek taraflı eğitilmez, aileler ve bireyin kendi isteği ile ancak başarıya ulaşılır.” Dedi
2002 Vakıflar İlkokulunda düzenlenen uyum eğitimi programına Okul Müdürü Mahmut Kaya,  İdareciler, öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı Vildan Polat ve çok sayıda veli eşlik etti.
Programda bazı çocukların çok sevinçli ve heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.