banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da Kent Girişlerine Şelaleler Yapılıyor

Şanlıurfa Belediyesi tarafından TOKİ ve Esentepe’de iki yapay şelale yapılıyor.

      Su, Sur ve Sokak Şehri ŞANLIURFA’DA (3S Formülü) kapsamında yapımı devam eden şelaleler, Şanlıurfa’nın Gaziantep ve Diyarbakır tarafından şehre girişlerine bambaşka bir güzellik katacak.

     Yaklaşık 200 bin liraya mal olan şelaleler tamamlandığında Şanlıurfa’ya Gaziantep ve Diyarbakır istikametinden gelenler bu iki güzel şelale ile karşılanmış olacak.

     Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2011 yılı hedefleri arasında gösterdiği şelalelerin yapımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden şelalelerin yaklaşık 1 ay içersinde tamamlanacağı bildirildi.

    Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, “Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ifade ettiği gibi kentin yeni vizyonu 3S formülü. (Su, Sur ve Sokak Şehri) Bu vizyona uygun olarak kentin 2 farklı girişinde şelale yapım çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bunlardan birincisi Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu üzerinde Toplu Konut İdaresi(TOKİ) mevkiinde yeşil alan bitişiğinde doğal kayaların kullanıldığı, 250 metre uzunluğundaki şelale, tamamlandığında karayolu ile kente giriş yapan yerli ve yabancı turistler için de güzel bir görüntü oluşturacak. Yine Şanlıurfa-Mardin Çevreyolu üzerinde yeni açılan Otogar-Esentepe bağlantı yolu üzerinde 100 metre uzunluğunda yapımı devam eden yapay şelale de yine bu güzergâhtan geçenler için ayrı bir güzellik oluşturacak” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.