banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfa'da Karne Heyecanı!

Mesajında öğrencilere, velilere ve öğretmenlere önemli tavsiyelerde bulunan İlci, öğrencilerin tatilde ne yapması gerektiği, öğrenci velilerinin karne değerlendirmesi ve öğretmenlerin daha iyi öğrenci yetiştirmesi için kendilerini yenilemeleri gerektiğini dile getirdi.

Bütün bir yılın yorgunluğunu tatil zamanında atmanın öğrencilerin en doğal hakkı olduğunu belirten İlci, dinlenmenin de zamanı boşa geçirmek olarak anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

İlci, “Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında tatil programına, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Kapanış diye bir şey yoktur inanmayın. Bitiş yoktur her şey yeni bir başlangıçtır. Yaz tatiline giriyorsunuz. Tatilinizi iyi değerlendirin.  İnsan hiçbir şey yapmamakla dinlenmez.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin karnelerini değerlendirirken suçlamalardan kaçınılması gerektiğini söyleyen İlci, “Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız.” diye konuştu.

Yetişen neslin öğretmenlerin eseri olduğunu söyleyen İlci, bu açıdan öğretmenlerin yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık olması gerektiğini söyledi.

Eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasına katkı sunan tüm yetkililere teşekkürlerini sunan İlci, öğretmen ve öğrencilere iyi tatil geçirme temennisinde bulundu.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.