banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Urfa'da Hız Yapan Sürücü Yandı


Şanlıurfa Valilik Toplantı salonunda Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından gerçekleştirilen toplantıda yetkililer tarafından Şehir Trafiğine yönelik bilgilerin yer aldığı sunumla başladı.

Şanlıurfa’da, 141 bin 778 Şanlıurfa plakalı aracın mevcut olduğunu belirten yetkililer, diğer illere ait plakalı araçların da varlığına işaret etti.

Brifing esnasında Dünya üzerinde uygulanan sistemlerin Şanlıurfa’da uyguladıklarını ifade eden Vali Güvenç,  Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliğinin talepleri doğrultusunda kurumların üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Şehir içi ve dışı olmak üzere maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümle sonuçlanan trafik kazaları hususunda da veriler sunan yetkililer, 2011 verilerine göre 2012 yılında kaza ve olay yerinde ölümlerin azaldığını söylediler. Kazaların temel sebebinin     trafik kurallarına riayet edilmemesinin yattığını ifade eden Trafik Şube yetkilileri, sunum sırasında trafik akışında yaşanan sorunları MOBESE kayıtlarından izleterek sürücülerin yaptıkları hatalara yer verdiler.

Şehirde Trafik Kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında vatandaşları bilgilendirme yolunda yaptıkları faaliyetleri anlatan Trafik Şube Yetkilileri, bilboardları, belediye otobüslerini ve emniyet kemeri simülasyon aracını kullandıklarını ifade ettiler. Okullarda Trafik Kurallarıyla ilgili eğitim seminerleri verdiklerini söyleyen Trafik Şube yetkilileri, 2012-2013 yılında 139 okula gidilerek 89 bin 83 öğrenciye Trafik Kültürünü ve önemini anlattıklarını söylediler.

Sunum sırasında yetkililer, Şanlıurfa İlinin başlıca sorunlarını sunum eşliğinde 1. Şanlıurfa "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı" adı altında kategorize ettiklerini ve bunlar için gerekli çalışmaların yapıldığını aktardılar.

Vali Celalettin Güvenç Başkanlığında yapılan 1. Şanlıurfa Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısında, Şanlıurfa'da trafik güvenliğini sağlamak ve kazaları önlemek için aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır; konu ile ilgili tüm kararlar ilgili kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecektir.

Alınan Kararlar
1- Hız denetimleri il genelinde artacak ve tavizsiz bir şekilde cezai denetim uygulanacaktır.
2- Emniyet kemeri takma alışkanlığın sağlamak için eğitim ve denetim faaliyetleri ciddi bir şekilde yürütülecektir.
3- Motosiklet kullanıcılarının denetimleri hem kendi hem de diğer sürücülerin güvenliği adına aralıksız ve tavizsiz bir şekilde devam edecektir.
4- Kavşak kazalarını azaltmak için kavşaklarda levha, sinyalizasyon, yer çizgisi ve gerekli yerlerde bariyer tedbirleri alınacaktır.
5- Elektronik denetleme sistemlerinin kırmızı ışık, hız ve hatalı parklar konularında daha yaygın kullanımı için çalışmalara ivedilikle başlanacaktır.
6- Otomobil, kamyon ve otobüs parklarının arttırılması konusunda çalışmalara hız verilecektir.
7- Trafik eğitimi konusunda, Valiliğimizin koordinesinde ilgili tüm kurumların katılımı ve STK'ların desteği ile yeni projeler yapılacaktır.

Öte yandan toplantıya Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Vali Yardımcı Bahri Tiryaki, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun ve Trafik Şube yetkilileri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.