banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması PKK imam Halil Şeffaf Abdullah Gül Müslüm Gürses yoğun bakımda

Urfa'da Her ev Halil İbrahim sofrasıdır

İyiliğin kalbine yürüyüş ile başlayan V. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları Balıklıgöl Amfi Tiyatroda açılış programı gerçekleştirildi.
Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun okudu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bu buluşmanın Hz. ibrahimin şanına, tevekkülüne inancına, hoşgörüsüne layık olmasını; Şanlıurfa ve ülkemize huzur, bereket, kardeşlik duygularını geliştirmesini dileyerek konuşmasına başladı.

Buluşmalarda, önemli etkinliklerin olacağını belirten Vali Celalettin Güvenç, “Hz. İbrahim’i anlamak; Türkiye’yi anlamak demektir. İbrahim’i anlamak milletimizi anlamak; İbrahim’i anlamak Şanlıurfa’yı anlamak demektir. İbrahim’i anlamak demek insanlığın kurtuluşu, hoş görü demektir. Dün insanlığın Hz. İbrahim’e ne kadar ihtiyacı varsa, bilin ki bugün daha çok ihtiyacı var. Moskova’dakinin de daha çok ihtiyacı var İbrahim’in inancına, Afrika’da açlıktan ölenin de. Londra’da sefahatin içinde insanlığını kaybetmiş olanların da daha çok ihtiyacı var. Çünkü onun inancında, o inanç ki bizim inancımız, bu toprakların inancıdır. Urfalının, Sivereklinin, Viranşehirlinin, Suruçlunun inancıdır. O inançta kardeşlik vardır, barış vardır, hoşgörü vardır” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı zor dönemlerde “Bu ülke bunların altından nasıl kalkıyor” diye batılı bilim adamları sosyologlar, psikologlar, tarihçilerin şaşırdığını ifade ederek, “Bu ülkenin her türlü badirenin üstesinden gelmesinin altında da Hz. İbrahim’in inancı vardır. Bu halkın o inancı özümsemesi, kabullenmesi vardır. Bu inancı, kardeşliğimizi, birlikteliğimizi bu topraklarda yaşatacağız” diye konuştu.


Konuşmasına “Bereketin, kardeşliğin, barışın ve huzur şehrine hoş geldiğiniz” diyerek başlayan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Hz. İbrahim’in anlayışının Şanlıurfa’da halen devam ettiğini belirtti. Fakıbaba, “Şanlıurfa’da bugün her ev Hz. İbrahim’in misafirperverliğini yansıtır. Her ev Halil İbrahim sofrasıdır” dedi.

Amfi Tiyatro’da Vali Celalettin Güvenç ile misafirler barış ve dostluk adına alandan gökyüzüne güvercin bıraktı.
Program Saat 20.30'da Urfa City AVM'de Resim Sergisi ve 21.00'da yine aynı yerde İyilik Ödülleri Sahiplerini bulacak ve burada ödül töreni  ile devam edecek.  Ödül Törenin ardından saat 21.30'da Kerkük İlahi Grubu tarafından aynı yerde konser verilecek.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.